ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI- İzmir'in Konak ilçesinde İnanç Öktemay ile Özge Ceren Deniz'in sağanak yağışın ardından sokak ortasında elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği davada sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Savcı, esas hakkında mütalaasını açıkladı. 30 sanık için bilinçli taksitle ölüme neden olma suçundan hapis cezası, 9 sanık için ise beraat talep edildi.
DURUŞMA 10 EKİM’E BIRAKILDI!
Mahkeme başkanı ara kararı açıkladı. 9 sanığın tutukluğunun devamına karar verildi.
Ahmet Orhan Kaygısız, Mehmet Zeki Aytulun, Fırat Akbay, Arif Kapuş, Ali Külak, Mert Ceylan, Mesut Türkan, Mehmet Fatih Tosun, Doğan Kılıç tutuklu yargılanmaya devam edecek.
Bilirkişi kurulundan tekrar rapor alınması talebi reddedilirken duruşmanın 10 Ekim günü saat 11’e bırakılmasına karar verildi.
ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA
Özge Ceren Deniz’in ailesininin avukatı Ayşe Sarıçiçek, “İddia makamı bugün mütalaasınını açıkladı. Şu anda görülmekte olan davada 40 sanığımız var. 40 sanıktan 30’u hakkında TCK 85/2 taksirle adam öldürmeden cezalandırma talep edildi. Yargılanan 9 sanıktan beraat 1’i için yakalama kararı var. Karar duruşmamız 10 Ekim saat 11’de. Büyük bir ihtimalle karar açıklanacak. Bu olayda suçu olanların hak ettiği cezayı almaları, insanların ölüm endişesi yaşamadan yolda yürüyebilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
.jpg)
ABİ: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLAR
Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi, “Suçu olanların kurum, kuruluş ve kişilerin en ağır şekilde cezalandırılacağına inanıyorum. Adalete güveniyorum. Kamu vicdanını rahatlatacak ceza alacaklarına inanıyorum” dedi.
