Ege Postası
Geri

Emeklilerden promosyon isyanı: 'Lütuf değil, hakkımızı istiyoruz'

Türkiye’de milyonlarca emekliyi ilgilendiren ancak son dönemde adeta yılan hikayesine dönen promosyon haklarına İzmirli emeklilerden ortak tepki geldi. Kitlesel bir eylem düzenleyen Emekli-Sen, “Lütuf değil hakkımızı istiyoruz” diyerek bakanlığa çağrıda bulundu. Emeklilerden promosyon isyanı:
Emeklilerden promosyon isyanı: 'Lütuf değil, hakkımızı istiyoruz'
Haberler / İzmir
19 Ekim 2016 Çarşamba 13:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- SGK İl Müdürlüğü önünde toplanan DİSK Emekli-Sen üyesi yüzlerce kişi banka promosyonlarıyla ilgili kilitlenen sürece dair bir protesto gösterisi düzenledi.

“EMEKLİLERE SÖZDE MÜJDE!”

Emekliler ardına hazırlanan ortak basın bildirisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalarda promosyon haklarının “Müjde” olarak nitelenmesine tepki gösteren DİSK Emekli-Sen Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, “Yıllardır bu ülkede, adı banka promosyonlarını emeklilere verilmesi olan, bir orta oyunu oynanmaktadır. Senaristi, oyuncaları ve seyircileri değişmeyen bu oyun, seçim dönemlerinde veya hükümet gündem değiştirme ihtiyacı duyduğunda tekrar tekrar sahneye konmaktadır.

14 yıllık AKP iktidarında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğuna oturan her bakan, banka promosyonlarının emeklilere verilmesi için, çalışma yapıyoruz, en kısa zamanda sonuçlandıracağız, yılbaşında verilecek, bayramda verilecek, gibi açıklamalarla milyonlarca emekliyi umutlandırdı. Bu da yetmedi, yandaş basın, konuyu “Emeklilere müjde” başlığıyla, manşete taşıdı. Ancak bu orta oyunu, sonuçlanmadı ve emeklilere promosyon verilmedi. Banka promosyonları neyin nesidir, kimin parası kime verilecek'” dedi ve promosyonun Başbakanlık genelgesi ile alınmış bir yasal hak olduğunun altını çizdi.

“BANKA PATRONLARININ MI BAKANISIN'”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun promosyon konusunu yılbaşına kadar çözeceklerine dair sözlerini hatırlatarak konuşmasına devam eden Özkaynak, “Kendisi daha sonra bu söylediklerinden çark eti ve “Bizim emeklilere promosyon ödenmesi taahhüdümüz yok, bırakın promosyon vermeyi bankalar emeklilerden, komisyon isteyebilirler” dedi ve üç beş banka patronunun bakanı olduğunu ortaya koydu.

Şimdi bakana soruyoruz, sizin Başbakanlık genelgesinden ve protokollerden haberiniz yok m? TBMM geçen yıl bankalarla yaptığı protokolle meclis çalışanları ve milletvekillerine maaşlarının yüzde 53’ü oranında promosyon verilmesini karara bağladı. 8 bin ile 9 bin 800 lira arasındaki bu para milletvekillerinin hesaplarına peşin olarak yattı” dedi ve çeşitli bakanlıklar ile devlet kurumlarında dağıtılan ücretleri örnek gösterdi.

BAKAN’A SESLENDİ: SÖZÜNÜZÜ TUTUN

Emeklilerin banka promosyon tutarlarından hak ettikleri tutarları alamadığını belirten Ege Bölge Temsilcisi Özkaynak, sözlerine şöyle son verdi: “Bu emekliyle dalga geçmektir ve en hafif deyimiyle, utanmazlıktır. Hiç kimsenin yıllarını bu ülkeye vermiş emeklilerle dalga geçmeye hakkı yoktur. Defalarca söyledik, promosyon için bankalarla herhangi bir pazarlığa gerek yok. Genelgeye uymayıp bankalarla pazarlığa oturmak devlet olma ciddiyetiyle bağdaşmaz. Daha açık söylersek, bu pazarlık emeklileri oyalamaktan başka bir şey değildir. Bizi müşteri olarak gören bankaların bizden kazandıkları paralardan pay istiyoruz. Promosyon lütuf değil haktır. Biz hakkımızı istemeye ve alıncaya kadar mücadele etmeye kararlıyız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası