Ege Postası
Geri

Emeklilerin sesi CHP Konak

CHP Konak İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği ve “Sivil Toplum Kuruluşları ve Örgütlenme Komisyonu”nca organize edilen “Ali Tezel Anlatıyor” adlı panel büyük ilgi gördü.
Emeklilerin sesi CHP Konak
Haberler / Yerel Politika
5 Nisan 2016 Salı 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sosyal Güvenlik Uzmanı Uzman Ali Tezel, emeklilerin maaşlarındaki kesintiler, emekli promosyonları, AKP iktidarı tarafından işçileri köleletiştirmek için tasarlanan kiralık işçi yasası hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca yanlış istihdam politikaları gibi çalışma hayatımızın can alıcı konuları ve çözüm bekleyen sorunları karşısında alınacak tedbirlere ilişkin katılımcıların yoğun soru ve ilgisiyle karşılaştı ve katılımcıların tüm sorularını tek tek yanıtladı.

Kurulan “Özel İstihdam Büroları”nda, işçilerimizin insan emeğinin alınır satılır bir meta olarak pazarlanmakta olduğunu, işçi kiralanmasının insan onuruna yakışır bir davranış biçimi olmadığının altını çizen Tezel, “Sosyal Güvenlik Açığı”'nın gerçek yüzünü de tartışmaya açmak gerektiğini vurguladı.

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 'nun kar amaçlı bir kurum olmadığını, halka sosyal hizmet vermesi gereken ve halkın sağlığı için mücadele etmesi gereken bir kurum olduğunu ancak şimdi ilk defa özel bir şirket gibi çalıştırılıp kar elde amaçlı hale getirildiğini söyledi. Başak, bu karın sağlık sistemi ve emekli maaşlarından kesilerek elde edileceğini vurguladı. Artık sosyal bir devlet konumundan kapitalist düzene geçileceğini söyleyen M. Şakir Başak bu yeni çıkacak olan yasayla kölelik düzeninin yeniden getirilmek istendiğini vurguladı  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası