Ege Postası
Geri

Emniyet amiri linçten son anda kurtuldu

Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un vurulma olayının ardından yaklaşık 27 saat sonra Cumhuriyet Savcısı incelemeler yapmak üzere olay yerine geldi. Savcı, beraberindekilerle birlikte inceleme yapmak için cemevine gittiği sırada, cemevinde bekleyen bazı kişiler, savcının yanında bulunan cinayet şube amirine saldırdı.
Emniyet amiri linçten son anda kurtuldu
Haberler / Genel
23 Mayıs 2014 Cuma 15:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Cihat Kayaer, göstericilerin saldırısına uğradı. Eylemciler tarafından darp edilen Kayaer, bazı kişilerin araya girmesiyle güçlükle bir televizyonun canlı yayın aracına sığındı. Polisi araçtan indirmek isteyen kalabalık camlarını kırdı. Gerginlik araya mahallelinin girmesiyle yatıştı.

Okmeydanı’ndaki gösteriler sabah saatlerinde başladı. Bir grup, Soma’daki maden faciası ve ‘Berkin Elvan’ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla İTO Lisesi’ne girmek istedi. Ancak buna polis izin vermedi. Çıkan gerginlik taşlı, molotoflu, biber gazlı ve TOMA’lı sokak çatışmasına dönüştü. 
 
Atılan molotofkokteyllerinden biri zırhlı akrep aracının camını kırarak içeri girdi. Zırhlı araç alev alınca polisler kendilerini can havliyle dışarıya attı. Polisler daha sonra havaya ateş açtı. Bu sırada Okmeydanı Cemevi’nde bir yakınının cenazesine katılan Uğur Kurt (30), boynuna isabet eden kurşunla ağır yaralandı ve kanlar içinde yere yığıldı. Kurt, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 1 saat süren kalp masajı yapıldı, ameliyata alındı, hayata döndürülerek yoğun bakımda tedaviye alındı. Bu sırada gösteriler devam etti.
 
MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ
Uğur Kurt’un vurulmasının ardından Okmeydanı’nda mahalleli de polise tepki gösterdi. Çatışmaların yaşandığı sokaklarda esnaf da kepenk kapattı. Mahallelinin tepkisi üzerine polis Cemal Kamacı Spor Kompleksi’nin önüne kadar çekildi. Ancak eylemciler buraya gelince, polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.
 
'Savcılık olaya el koydu, seken kurşunla dahi olsa olaya karışanalra gereken cezalar verilmeli'

BOMBALI SALDIRI
Eylemler Okmeydanı’nda gece de devam etti. Göstericiler, Şark Kahvesi yakınlarında polislere 3 tane el yapımı boru tipi parça tesirli bomba attı. Saat 22.00 sıralarında atılan bombalardan biri polislerin bulunduğu yere yakın bir noktada patladı. Şarapnel parçaları başına isabet eden bir kişi kanlar içinde yere yığıldı. Ayrıca Akan Yücel isimli bir kişiyle arasında emniyet müdürünün de bulunduğu 7 polis de yaralandı. Tedavisi yoğun bakımda devam eden Uğur Kurt’un ise ölüm haberi geldi gece. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, haberi Twitte’dan duyurdu: “Okmeydanı Hastahanesinde tedavi gören Uğur Kurt maalesef kurtarılamadı,vefat etti. Allah’tan rahmet,ailesine başsağlığı diliyorum.”
 
POLİS AYAĞINDAN VURULDU
Mithatpaşa Caddesi’nde bekleyen göstericiler, polis ekiplerine taş ve havai fişek atmayı gece boyunca sürdürdü. Polis ekipleri de biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Gece yarısı, bir polis ayağından vuruldu. Polis hastaneye kaldırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, iki pompalı tüfekle bir tabanca ele geçirildiğini açıkladı. Gazi Mahallesi, Sancaktepe ve Sultangazi’de de eylemler düzenlendi.
 
‘KUSURU TESPİT EDERİZ’
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olayal ilgili yaptığı ilk açıklamada “Olayın nasıl geliştiği nasıl olduğu nasıl bir yaralanma hadisesi vuku bulduğu elbette ki yapacağımız soruşturmalar neticesinde belli olacak. Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var. Bütün bu çerçevede bütün detaylarıyla hem adli hem idari incelemeler yapılacak. Kusur varsa kusuru mutlaka tespit ederiz.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası