Ege Postası
Geri

Emniyetten çalıntı araç alan vatandaşa: Dava açarak hakkınızı arayabilirsiniz

Emniyet Genel Müdürlüğü, çalıntı (change) araç satın alan ve aracı 'çalıntı' olduğu gerekçesiyle kolluk kuvvetlerince el konulan vatandaşın dava açarak tüm haklarını alabileceğini açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri...
Emniyetten çalıntı araç alan vatandaşa: Dava açarak hakkınızı arayabilirsiniz
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emniyet Genel Müdürlüğü, çalıntı (change) araç satın alan ve aracı 'çalıntı' olduğu gerekçesiyle kolluk kuvvetlerince el konulan vatandaşın dava açarak tüm haklarını alabileceğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, vatandaşların çeşitli konulardaki sorularına sanal alemden cevap veriyor. Bir vatandaşın, "Satın aldığım araca, hasarlı araçlara uyarlanan çalıntı araçlardan olduğu gerekçesiyle polis tarafından el konuldu. İnceleme neticesinde aracımın çalıntı araç olduğu tespit edildi. Noter kanalıyla aracı satın aldım, adıma tescil ettirdim ve vergi borçlarını ödedim. Dürüst bir vatandaş olarak ben bu olayda mağdur edildim. Mağduriyetimi nasıl gidebilirim'" yönündeki soruyu cevaplandıran Emniyet Genel Müdürlüğü, çalıntı araç satın alan, vergilerini ödeyen vatandaşın tüm haklarını dava açarak alabileceğini duyurdu.

Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Çalıntı (change) araçlardan olduğu tespit edilen bir araç satın almış ve mağdur duruma düşmüş iseniz ilgili kolluk birimi tarafından aracınız sizden alınırken bir tutanak tutulmaktadır. Kolluk tarafından adli makamların talimatları doğrultusunda sizden aracınıza el konulduğuna dair tutanağı veya adli makamlardan alınacak iddianamenin onaylı bir suretiyle size aracı satan şahıs ya da şahıslar hakkında hukuk mahkemelerine dava açmak suretiyle hakkınızı aramanız gerekmektedir. Ayrıca aracın bedelinin yanı sıra noter ücretleri, Motorlu Taşıtlar Vergisi, kasko, sigorta bedelleri, muayene bedelleri ve varsa aracın arızalarının tamir edildiğine dair bedellerin faturalandırılmak kaydı ile karşı taraftan tahsil edilmesini talep edebilirsiniz." denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası