Ege Postası
Geri

Emniyetten 'halk' açılımı

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, son projesini açıkladı. Tüm ilçelerde her ay halk toplantısı yapılacak, şikayetler dinlenecek, hemen çözüm yolu bulunacak.
Emniyetten 'halk' açılımı
Haberler / İzmir
22 Eylül 2012 Cumartesi 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - Göreve başladığından bu yana projeleriyle dikkat çeken Ali Bilkay, bütün ilçelerde her ay bir karakol bölgesinde ilçe emniyet müdürü, karakol amiri, muhtarlar, STK'lar ve bölgenin ileri gelenlerinin de katılacağı toplantıda, halkla iç içe olacaklarını söyledi.

Toplantıda halkın istek ve düşüncelerinin alınacağını belirten Bilkay, "Bunları ilgili birimlere dağıtacağız. Bir ay sonra da rapor isteyeceğim. O bölgedeki sorunun ne kadarı çözüldü, ne kadarı çözülmedi diye de hesap soracağım" dedi.

 Egeli Sabah'tan Ceyhan Torlak’a özel açıklamalarda bulunan Ali Bilkay, İzmir'de yeni bir proje uygulayacakları müjdesini verdi.

 Bilkay, "İzmir'in merkez ve dış ilçelerinde her ay bir karakol bölgesinde halk toplantıları yapacağız. Toplantılara İlçe Emniyet Müdürü, Karakol Amiri, muhtarlar, o semtteki sivil toplum örgütleri, bölgenin ileri gelenleri katılacak. Bu toplantılarda vatandaşların istekleri, şikayetleri alınacak. O istekleri ilgili birimlere dağıtacağız. İlgili şubeden bir ay sonra rapor isteyeceğim. Raporda bölgedeki sorunların ne kadarı giderildi, ne kadarı giderilmedi diye hesap soracağım. Böylece hem ilçenin nabzı tutulmuş olacak, hem de kontrolü sağlayacağız" dedi.

 Bilkay, "Örnek olarak söylüyorum. Karşıyaka'daki vatandaşlar 'Mahallemizde şu saatlerde trafik sıkışıyor. Ya da narkotik problemi var' diyecek. Biz de bu konuları ilgili birimlere aktaracağız. Bu projeyle halkın isteklerine birebir cevap vermeyi ve sorunları gidermeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

 FAİLİ MEÇHUL OLAY KALMAYACAK

Faillerini bulmaya çalıştıkları iki olay olduğunu ifade eden Bilkay, "Bir tanesi küçük Umut'un öldürülmesi, diğeri de Urla'da işlenen cinayet. Başka çözülemeyen olayımız yok" dedi.

 Sakarya'dan gelirken bir tane faili meçhul dosya bırakmadığını hatırlatan Ali Bilkay şöyle konuştu: "İnşallah İzmir'den de giderken aynı şekilde faili meçhul olay bırakmayacağım. Umut olayında çok ince bir çalışma yaptık. İzmir genelinde daha önce ruhsatsız silah taşıyıp da yakalatan ve tekrar silah alma ihtimali olan kişiler üzerinde durduk. Şu ana kadar 15-20'ye yakın ruhsatsız silah yakaladık. Fakat hiçbiri eşleşmedi. Silah el yapımı olduğunu söylemiştik. Fakat el yapımı derken, pahalı bir silah anlaşılmasın. Basit bir silah. Bu silah ne olabili? Kuru sıkıdan bozma olabilir. Kesinlikle, fabrikasyon bir namlu değil yani."

 MENEMEN'DEKİ CİNAYETLERİN FAİLİNİ FAL BAKARAK BULMADIK

İzmir Enternasyonal Fuarı'nı 10 günde 1 milyon 700 bin kişi ziyaret ettiğini söyleyen Bilkay, emniyete asayişe müessir bir tane olayın olmadığını belirtti.

 Önlenen olayların değerini kimsenin ölçemeyeceğini savunan Bilkay, "Biz asayişi sağlıyoruz. Asayiş bozulduğu zaman ne kadar değerli olduğu anlaşılır. Asayiş oksijen gibidir. Bittiği zaman havasız kalınca değeri anlaşılır" diye konuştu.

 Menemen'de öldürülen 3 köylünün failini fal bakarak bulmadıklarını söyleyen Ali Bilkay, "Olayı nasıl olayı ortaya çıkardı? Teröristi uçakla Diyarbakır'dan getirttik. Terörist söyledi de mi biz buldu? Biz bulduk da terörist konuştu. Bizim bulduğumuz dışında terörist bir tek şeyi kabul etmedi. Öldürülen vatandaşların vücudundan çıkan mermiler ile teröristin silahının Diyarbakır'da mukayese edilmesi sonucu cinayetler aydınlandı. Pas geçsek, adam 'ben öldürdüm' demiyor ki. Ondan sonra vatandaş 'Benim baba mı kim öldürdü'', karısı 'Benim kocamı kim öldürdü' diyecek. Uzun yıllar faili meçhul kalacaktı. Adam düşmanını bilemeyecek. İçimizde bir düşman mı var diye yıllarca bunun tereddüdünü yaşayacaktı" dedi.

 İZMİR EMNİYETİNİN BAŞARI SERİSİ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri son 3 ayda gerçekleştirdiği operasyonlarda toplam 47.5 kilogram plastik patlayıcı ele geçirdi. 1 kilogram C4 patlayıcının çevresine güçlü bir hava basıncı oluşturarak 200 metre mesafedeki araçlara ve canlılara zarar

verildiği düşünüldüğünde İzmir'de yaşanabilecek olası bir facianın önüne geçilmiş oldu. (Ceyhan Torlak/Egeli Sabah)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası