Ege Postası
Geri

En çok atama nereye yapıldı'

MEB tarafından 20 bin öğretmen ataması bilgisayar kurası ile gerçekleştirildi. Saat 13.00'te açıklanacağı duyurulan sözleşmeli öğretmen atama sonuçları, beklenenden önce erişime açıldı. Atama öncesinde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk açıklama yaptı. İşte, 20 bin öğretmenin görev yerini öğrendiği sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ve atamaların yoğunlukla yapıldığı bölgeler hakkında detaylar
En çok atama nereye yapıldı'
Haberler / Güncel
24 Temmuz 2018 Salı 11:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un da katıldığı atama töreni saat 10.00’da başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin öğretmen ataması bilgisayar kurası ile gerçekleştirildi. Atama sonuçları saat 13:00'ten itibaren MEB’in http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları bugün tamamlandı. Saat 13.00'dan itibaren erişime açılması beklenen sonuçlar, beklenenden saatten önce açıklandı. Sonuçlar, atama.meb.gov.tr adresinden TC Kimlik Numarası bilgisi ile öğrenilebiliyor.

BAKAN SELÇUK: HEYECANINIZIN FARKINDAYIM
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk düzenlenen törende şunları söyledi:

"Öğretmenlik bilgelik gösteren bir meslek. Bunu çocukla paylaşmazsak bu kuru bilgi olur. Aslolan bilginin görgüye dönüşmesidir. Benim öğretmen arkadaşlarımdan ricam şudur. Hepiniz okullarınıza gideceksiniz, derslerinize başlayacaksınız. Derslerinize başlamadan önce bir şeye dikkat edin lütfen. Bütün çocukların gözüne gözünüz değmeden derse başlamayın. Ve lütfen onların gözünden kalbine akan bir şeyler olduğunu hissedin. O zaman sizin öğretmenliğiniz başlamıştır. Eğer sadece bilgi paylaşımıyla derse başlarsanız, bilin ki siz hiçbir zaman onların öğretmeni olmayacaksınız. Devlet tarafından atanan resmi kişi olacaksınız. Benim bu bağlamda söyleyeceğim çok şey var ama heyecanınızın farkındayım. Öğrencilerinizi muhakkak suretle ayırmayın. Onları ayırırsanız gökteki yıldızları ayırmış olursunuz.

21’inci yüzyılın beklentisine cevap vermemiz çok önemli. Kıyasıya rekabet var dünyada. Örneğin Çin'deki üstün zekalı sayısı neredeyse Türkiye'nin nüfusu kadar. Öğretmenlik mesleği fedakarlık mesleği. Öğretmenin her zaman huzursuz olması lazım. Çocuğun huzuru için öğretmenin huzursuzluğu şart görünüyor. Konfor arıyorsanız bu meslek uygun değil. Bitkin düşmüyorsanız gerçekten hakkını vermediğiniz şüphesine ihtiyacınız olabilir. Yeni yönetim sisteminin inşası bağlamında hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ilk Milli Eğitim Bakanı olmanın heyecanını yaşıyorum. 

Ama emin olun ben sizin yerinizde olmayı çok isterdim. Sizin yapacağınız işlerle ilgili olarak bizim güvencemiz sizsiniz, sizin güvenceniz biziz. Ben sadece ve sadece Türkiye'deki tüm öğretmenlere güvenerek bunu söylüyorum. Bu işin basit bir memuriyet olmadığını fark edin. Eğer çocuklarımız için bir şey yapacaksak, işbirliğine gireceksek hep beraber bunu tutup kaldırmamız lazım.

Bu yıl bütçe imkanları çerçevesinde 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirebiliyoruz. Bu konuda elimden gelen çabanın fazlasını göstererek bu sayının artması için çaba içerisinde olduğumuzu bilmenizi isterim. Umut güzel bir şeydir. Ama umut tacirliği iyi bir şey değildir. Bu konuyla ilgili ne gerekiyorsa, her türlü enerjimizi sarf edip gereken sonuçlara ulaşmayı diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz, hayırlı uğurlu olsun inşallah."

ATAMALAR EĞİTİM KURUMLARININ İHTİYACINA GÖRE BELİRLENDİ

Atamalarda kontenjanlar, ilk atama yapılabilecek resmi eğitim kurumlarının ihtiyaçları, 2018'de illerin öğretmen hareketliliği, Suriyeli öğrencilerin çoğunlukta bulunduğu iller (Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay) mesleki ve teknik eğitimdeki öncelikli alanlar gibi hususlar esas alınarak belirlendi. 

Toplam kontenjanın yüzde 90'ı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere ayrıldı. Atama gerçekleştirildikten sonra Doğu Anadolu Bölgesindeki doluluk oranı yüzde 80,64'ten yüzde 89,15'e, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin doluluk oranı yüzde 78,56'dan yüzde 86,42'ye yükselecek.

En çok kontenjan ayrılan illerden bazıları 3 bin 424 öğretmenin atandığı Şanlıurfa, bin 744 öğretmenin atandığı Van, bin 555 öğretmenin atandığı Şırnak, bin 449 öğretmenin atandığı Ağrı ve bin 334 öğretmenin atandığı Gaziantep oldu. 

En çok kontenjan ayrılan alanlardan bazıları ise şöyle gerçekleşti: 

"Sınıf öğretmenliği (3 bin 806), İngilizce (2 bin 2), din kültürü ve ahlak bilgisi (bin 907), okul öncesi öğretmenliği (bin 676), ilköğretim matematik öğretmenliği (bin 453).

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası