Ege Postası
Geri

En eğlenceli okul öğrenci arıyor

EGE Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm Animasyonu Bölümü'ne 20 öğrenci almak için açılan yetenek sınavına 15 kişi başvurdu. Adaylardan yetenekli olan 12'si okula girdi. Bölümün kurucusu Öğretim Görevlisi Yonca Ginyol, "Okula öğrenci gelsin diye yalvarıyoruz" dedi. Adaylara yapacakları dansı, iki yıl önce, 'Benimle Dans Eder misin'' yarışmasında ikinci olan Öğretim Görevlisi Gencay Cüce gösterdi.
En eğlenceli okul öğrenci arıyor
Haberler / Güncel
8 Eylül 2012 Cumartesi 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR-Yüzlerce adayın üniversiteye girebilmek için ter döktüğü Türkiye'de dört yıllık bir okul, öğrenci bulamıyor. Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nun 12 yıl önce kurulan 'Turizm Animasyonu' bölümü yeterek sınavıyla öğrenci alıyor. Bu yıl da duyuru yapan okulun 20 kişilik kontenjanı için 15 kişi başvurdu. Öğrencileri, mezun olduktan sonra otellerde, özel tiyatrolarda rahatlıkla iş bulabilen okulda başvuru sayısı öğretim görevlilerini de şaşırttı. Öğretim görevlileri Yonca Ginyol ve Gencay Cüce öncelikle adayların hareket hafızasını ölçtü.
 
Adayları yapacakları dansın figürlerini, iki yıl önce, 'Benimle Dans Eder misin'' yarışmasında ikinci olan ancak geçirdiği trafik kazasında iki ayağı kırılıp dizleri parçalanan Öğretim Görevlisi Gencay Cüce gösterdi.
 
Ülkenin dört bir yanından gelerek yetenek sınavına giren adaylar, Cüce'nin gösterdiği figürlerin yanı sıra kendi danslarını da yaptı. Kimi ellerinin üzerinde yürüyerek kimi başının üstünde dönerek dans etti. 20 adaydan 12'si yetenekli bulunarak okula alındı, 8 kişilik kontenjan boş kaldı.
 
Öğretim Görevlisi Ginyol, başvuruların her yıl kontenjandan düşük olduğunu belirterek, "Bu yıl güzel sanatlar fakültelerine telefon açarak, yetenek sınavından söz ettim, 'Benimle işbirliği yapın' dedim. Ancak başvuru bu kadar oldu. Okula öğrenci gelsin diye adeta yalvarıyoruz. Üstelik iş garantisi olan bir okul. Her yıl otel zincirlerinden bizim okula gelip gösterimizi izliyorlar ve öğrenci seçip animatör olarak işe alıyorlar. Öğrenciler özel tiyatrolarda da çalışabiliyor, dublaj yapabiliyor. Çok eğlenceli, keyifli bir okul. Kuramsal dersler de veriyoruz. Animasyon liseleri bu anlamda bizi güzel besliyor. Öğrenciler, orada ön eğitim alıyorlar. En azından sektörü bilip geliyorlar ama yetenek çok ayrı bir şey. Doğuştan getirdiğimiz bir şey. Varsa var ,yoksa yok" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası