Ege Postası
Geri

En yaşlı lider yine kazandı

Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin dört yıllık süre için yeniden seçildiği açıklandı. Seçim kurulundan yapılan açıklamada, 31 Temmuz'da yapılan seçimi Mugabe'nin kazandığı belirtildi.Mugabe'nin rakibi Morgan Tsvangirai ise...
En yaşlı lider yine kazandı
Haberler / Dünya
3 Ağustos 2013 Cumartesi 19:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin dört yıllık süre için yeniden seçildiği açıklandı. Seçim kurulundan yapılan açıklamada, 31 Temmuz'da yapılan seçimi Mugabe'nin kazandığı belirtildi.

Mugabe'nin rakibi Morgan Tsvangirai ise seçim sürecini 'maskaralık' olarak nitelendirdi ve sonuçları tanımadığını açıkladı. Tsvangirai, sonuçları mahkemeye taşıyacak.

Avrupa Birliği de Zimbabve'deki seçim sürecinin şeffaf olmadığı eleştirisini getirdi ve usulsüzlük iddialarından endişeli olduğunu belirtti. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, gelişmeleri takip etmeyi sürdüreceklerini ifade etti. AB'nin seçimlerle ilgili değerlendirmesi, Zimbabve'ye yaptırımların kaldırılması açısından önem taşıyor.

Dünyanın en yaşlı devlet başkanı unvanına sahip Robert Mugabe (89), 26 yıldır iktidarda.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası