Ege Postası
Geri

Endonezya’da “Türk Günü” düzenlendi

Endonezya’nın saygın üniversitelerinden Cakarta İslam Üniversitesi’nde Türk Günü yapıldı. Türk Günü, üniversitede bulunan Fethullah Gülen Kürsüsü tarafından organize edildi.Fethullah Gülen Kürsüsü Direktörü Dr. Ali Ünsal'ın...
Endonezya’da “Türk Günü” düzenlendi
Haberler / Dünya
19 Nisan 2013 Cuma 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Endonezya’nın saygın üniversitelerinden Cakarta İslam Üniversitesi’nde Türk Günü yapıldı. Türk Günü, üniversitede bulunan Fethullah Gülen Kürsüsü tarafından organize edildi.

Fethullah Gülen Kürsüsü Direktörü Dr. Ali Ünsal'ın açılış konuşması ile başlayan programda, Rektör Kamaruddin Hidayet de bir konuşma yaptı. Hidayet konuşmasında, Türk kültürünün zenginliğinden bahsederek, yapılan programdan dolayı Fethullah Gülen Kürsüsü’ne teşekkür etti.

Programda Türk halk oyunlarından ve Türkçe şarkılardan örnekler sergilendiği gibi Endonezya yerel oyunları ve şarkılarından da örnekler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Türk gününde, Türkiye'de bulunan tarihi müzelere ait kitaplar ve fotoğraflar, Türk el işi ürünler ile örnek Türk evi stantları vardı. Topkapı sarayında bulunan kutsal emanetlerin fotoğrafları da sergilendi.

Ayrıca Endonezyacaya tercüme edilmiş olan Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ait kitaplar da stantlarda sergilendi.

Organizasyonda ayrıca Türkiye'deki üniversiteler hakkında bir video gösterimi yapıldı ve Türkiye'deki eğitim hakkında bilgi verildi.

Türk gününe katılan Cakarta İslam Üniversitesi öğrencileri ve akademik kadrosunun, programdan büyük bir memnuniyet duyduğu ve Türk yemeklerine, özellikle de dönere büyük ilgi gösterdikleri görüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası