Ege Postası
Geri

Enerji-Sen işçileri pes etmiyor

Geçtiğimiz günlerde Devrimci iş bırakarak seslerini duyurmaya çalışan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Enerji-Sen’de örgütlü bulunan İzmir’in elektrik üreticisi GEDİZ EDAŞ işçileri, bugün geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Talepleri yerine getirilene kadar iş bırakmaya devam edeceklerini açıklayan enerji sektörü çalışanları ellerinde ayakkabı kutuları ile Bornova Meydanı'na yürüyerek işveren Bereket Holding yönetimini protesto etti. "Patron helikopterle işe geliyor, bizim yol paramız yok" diyen emekçiler, iş güvenliği ve insanca yaşanacak ücret taleplerini bugün de yineledi.
Enerji-Sen işçileri pes etmiyor
Haberler / İzmir
25 Aralık 2013 Çarşamba 13:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Öğlen saatlerinde Bornova Meydanı'nda toplanan DİSK Enerji-Sen'de örgütlü enerji işçileri, buradan Bornova Meydanı'na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Enerji-Sen Genel Eğitim Sekreteri Süleyman Keskin ve Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman'ın katıldığı eyleme CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de destek verirken, emekçiler ellerinde ayakkabı kutularıyla ve "İnasına sendika, inadına DİSK", "Gediz’de işçiler kazanacak", " Yol ,yemek hakkımız söke söke alırız" sloganları ile Bornova Meydanı'na yürüdü.

GÜVEN: HEP BERABER DUR DEMELİYİZ
Ellerinde aldıkları ayakkabı kutularına alan boş kentkartlarını ve tornavida ile kontrol kalemi gibi malzemelerini koyarak seslerini duyrumaya çalışan emekçilere destek veren ve yürüyüşe katılan CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, taşeronlaşmaya karşı tepkisini şu sözlerle dile getirdi; "Adım adım memurları da taşeronlaştırmak istiyorlar. Bugün sizlere yol, yemek vermeyen hükümet için gösterdiğiniz direnişin arkasındayız. Hep beraber el ele dur demeliyiz.”



"HESABINIZI KİTABINIZI İYİ YAPIN"
AK Parti Hükümeti’ne tepki gösteren Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman ise, “GEDİZ-EDAŞ’taki Bereket Holding senin karşında sokakta mücadele eden işçiler var. Hesabınızı kitabınızı buna göre yapın. Elimizden almaya çalıştığınız haklarımızı size vermeyeceğiz” diye konuştu.

"AYAKKABI KUTULARINDA DOLARLARIMIZ YOK..."
Haklarını alabilmek için üç gündür iş bıraktıklarını ve eylemlerine devam edeceklerini açıklayan Enerji-Sen Genel Eğitim Sekreteri Süleyman Keskin de, Bornova halkına çağrıda bulunarak "186’yı arayın. GEDİZ-EDAŞ’ı arayın. Bizlere destek verdiğinizi söyleyin. Bizlerin ayakkabı kutularını gördünüz, milyon dolarlarımız yok. İnsanca yaşamak istiyoruz” dedi.

"TALEPLERİMİZİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR"

İşveren GEDİZ-EDAŞ yönetiminin personelin bir süredir çeşitli eylemlerle dile getirdiği taleplerin dikkate alınmadığının altını çizen İşyeri Temsilcisi Ali Aktaş ise emekçiler adına yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti; "Arıza bakım ve onarım işlerini yapan işçilerin yol ve yemek paraları ödenmediği gibi aynı zaman da kesme ve açma servisinde çalışan işçilerin iki aydır maaşları ödenmemektedir. Taleplerimizi açık ve nettir. Kişisel koruyucu donanımları olmadan, iş güvenliği eğitimi almadan ve eksik personelle çalıştırılmak istemiyoruz. Yasal olarak 11 saatten fazla çalışmak yasakken 12 saatlik vardiyalar düzenleniyor. Yol ve yemek paralarının ödenmesi talebimiz halen görmezlikten geliniyor. İşe gelip giderken helikopter kullananların bu talebimizi görmezden gelmesi bizler için kabul edilemezdir. Sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz.”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası