Ege Postası
Geri

Engelleri aşan konser

Uzun yıllar, dünyanın dört bir yanında engelliler ve hakları için mücadele veren İzmirli sanatçı Ersin Faikzade, Dünya Engelliler Günü’nde Bornovalılar ile buluştu. Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri içerisindeki spor salonunda gerçekleşen konserde hem coşkulu, hem de duygu dolu anlar yaşandı. Konser alanına özel araçlarla getirilen engelli vatandaşlar ve aileleri unutulmaz bir gece geçirdi.
Engelleri aşan konser
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Aralık 2014 Perşembe 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Engelliler için verdiği mücadele nedeniyle Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya İyi Niyet Elçisi’ seçilen İzmirli Sanatçı Ersin Faikzade, Bornova Belediyesi’nin organizasyonuyla engelliler için muhteşem bir konser verdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen konsere İzmir’in bütün ilçelerinden engelli derneklerinin üyeleri de katıldı. Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri içerisindeki spor salonunda gerçekleştirilen konseri, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte izledi.
 
Dünyanın dört bir yanında engelliler yararına sayısız konserler veren Ersin Faikzade, geçen Ağustos ayında MS hastası annesinin ölümünün ardından ilk kez Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki konserde sahneye çıktı. 5 yaşındayken yatağa mahkum hale gelen annesinin acısıyla kendisini engellilere adadığını söyleyen Faikzade, sık sık izleyenlerin arasına gelerek onlarla kucaklaştı. En çok sevilen Türk Sanat Müziği eserlerinden popüler parçalara kadar pek çok şarkıyı güçlü yorumuyla seslendiren Faikzade, İzmir Marşı’yla coşkuyu yükseltti. Konser alanına özel araçlarla getirilen engelli vatandaşlar ve aileleri unutulmaz bir gece geçirdi. Konserde 6. Sınıf öğrencisi Buğra Gezgin, harçlıklarından biriktirdiği paralarla aldığı iki tekerlekli sandalyeyi, Buca Engelliler Derneği’ne hediye etti.
 
Konserin sonunda sahneye çıkarak Ersin Faikzade’ye teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için belediye olarak elimizden gelen bütün yatırımları yapıyoruz. Böyle güzel bir konserde onlarla yanyana omuz omuza olmak istedik. Coşkulu konseriniz için teşekkür ederiz” dedi. Başkan Atila, Faikzade’ye ‘Bornova Bizim Evimiz’ yazılı tişört hediye etti. Konseri izleyen Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan da Faikzade’ye çiçek vererek, farklı ve anlamlı bir konser izlediklerini söyledi.
 
ENGELLİLERLE KAHVALTILI BULUŞMA
 
Başkan Olgun Atila, Dünya Engelliler Günü kapsamında Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’ndeki özel kahvaltıda ilçede yaşayan engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Atila, kadın erkek, çocuk genç yaşlı tüm engelli vatandaşlarla sohbet edip istek ve şikayetlerini dinledi.  
 
Engelleri ancak hep birlikte kaldırılabileceklerini ifade eden Başkan Olgun Atila, “Bir gün değil, her gün birlikte olmalıyız. Bunun için de daha iyi örgütlenmemiz ve gücümüzü ortaya koymamız gerekiyor. Tüm sivil toplum örgütlerinin görüşlerine önem veriyoruz. Kadın, çocuk ve engellilerle ilgili çalışmaları, fikirleri ve projeleri ise daha da önemsiyoruz” dedi. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için Bornova Belediyesi olarak önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Atila, “Bu konuda herkese görevler düşüyor” diyerek, vatandaşlardan araçlarını kaldırımlara park etmemelerini rica etti. 
 
ÇÖYDER(Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği) Başkanı Vedat Başer ise Türkiye’deki engellilerin halen sorunlarla mücadele ettiklerini belirterek, 3 Aralık gibi günlerin kendileri için kutlama günleri olamadığını söyledi. Başer, “Böylesi günlerde ancak kendimizi ifade edebilmemiz için bir fırsat. Bu noktada, bizlerle birlikte olup sorunlarımızı, duygu ve düşüncelerimizi dinleyen Başkanımız Olgun Atila’ya teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası