Ege Postası
Geri

Engelli çocukların annesi: Allah vermiş şükrediyorum

Mersin'de 5 çocuğundan ikisi engelli olan anne Asiye Şeker, “Onlar bana Allahın emaneti. O verdi bu yüzden şükrediyorum.” dedi. Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Kurdali Mahallesi'nde oturan Siracettin ve Asiye Şeker çiftinin 5 çocuğundan...
Engelli çocukların annesi: Allah vermiş şükrediyorum
Haberler / Güncel
11 Mayıs 2013 Cumartesi 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin'de 5 çocuğundan ikisi engelli olan anne Asiye Şeker, “Onlar bana Allahın emaneti. O verdi bu yüzden şükrediyorum.” dedi.
Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Kurdali Mahallesi'nde oturan Siracettin ve Asiye Şeker çiftinin 5 çocuğundan 2'si aksonal nöropati rahatsızlığı nedeniyle doğuştan engelli. Yatalak halde bulunan 14 yaşındaki Mizgin ile kısmen yürüyebilen 9 yaşındaki Elif'in bütün ihtiyaçları anne Asiye Şeker tarafından karşılanıyor. Anne Asiye Şeker, devletin çocuklardan biri için verdiği evde bakım ücretinden yararlanırken baba Siracettin Şeker ise inşaatlarda çalışarak çocuklarının ihtiyaçlarını gideriyor.

Engelli çocuğa bakmanın zorluklarına değinen anne Şeker, çocuklarının sürekli ilgi istediğine dikkat çekiyor. Çocuklarının tedavisi için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade eden fedakar anne, "Bütün hayatım onların etrafında dönüyor. Bir defa dahi ‘neden benim çocuklarım’ diye sormadım. Hep Allaha şükrettim. Çünkü o verdi." şeklinde konuşuyor.

Çocuklarının özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gördüğünü anlatan Asiye Şeker, "Çocuklarımı çok seviyorum. Nasıl baktığımı nasıl bunlarla ilgilendiğimi merak edenler oluyor. Ben nasıl bakmayayım ki! Onları evde tek başına bırakarak hiç bir yere gitmiyorum. Sürekli onların yanında olmak istiyorum. 14 yıldır birine 5 yıldır da diğerine bakıyorum. Allah onları bana vermiş şükrediyorum. Herkese vermiyor. Allah'tan gelmiştir. Allah o derdi vermiş sabretmekten başka çaremiz yok. Başımıza bir kaza bir bela gelseydi ne yapacaktık. Çok şükür." diyor.

Mizgin ise annesini çok sevdiğini ifade ederek şunları söyledi: "Annem bize bakıyor. Hiçbir şeyimizi eksik bırakmıyor. Okulumuza gönderiyor. Gittiği yere bizi de götürüyor."

7 yaşındaki Elif ise annesine olan sevgisini şu sözlerle ifade ediyor. "Annemi çok seviyorum. Canım sıkıldığında annemin yanına geliyorum. O beni seviyor bana sarılıyor moralim yerine geliyor. O bizim her şeyimiz."


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası