Ege Postası
Geri

Engelli öğrenciler müjde bekliyor

Konak Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencilerin aileleri, bazı kursların kapatılması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile görüştü. Yahşi, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini, mağduriyeti gidermek için problemin çözüleceğini söyedi.
Engelli öğrenciler müjde bekliyor
Haberler / İzmir
8 Aralık 2016 Perşembe 08:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak Halk Eğitim Merkezi'nde seramik, masa tenisi, takı tasarımı ve drama gibi kurslar alan engelli öğrencilerin aileleri, bu derslerin engellilere yönelik verilen kurs modülü listesinde bulunmaması nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti bildirmek üzere İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldi. Velileri ve öğrencileri makamında ağırlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, mağduriyeti gidermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini belirterek, "Biz hem bakanlık hem de il müdürlüğü olarak engelli çocuklarımızın eğitimine daha fazla özen gösteriyoruz. Onların durumuna özel olarak eğiliyoruz. Velilerimiz taleplerini bize ilettiler. Mağduriyeti gidermek adına Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştük. Bu konuda çalışmalar yapılacak. Biz de çocuklarımız için halk eğitim merkezinde ritim kursu da açacağız" diye konuştu. 

Öğrencilerin daha önce aldığı kursların engellilere yönelik Hayat Boyu Öğrenme Modülü'nde bulunmadığı, halk eğitim merkezinde yoğun talep olduğu için bir süre kursun verildiği, ancak daha sonra kapatıldığı belirtildi. Bu branşların yapılacak çalışmayla modüle eklenmesinin ardından kurslar tekrar engelli öğrenciler için açılabilecek. (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası