Ege Postası
Geri

Engellilerden filli eylem

​İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 28 bin TL’yi bulan kira borçları nedeniyle icraya verilen ve tahliyesi gündeme gelen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin belediye önündeki “kira nöbeti” 15’inci gününe girerken, engelliler ilginç bir eylemin altına imza attı. Doğal Yaşam Parkı’ndaki yavru fil İzmir’in aylık 20 bin TL bakım gideri olduğunu belirten engelliler, belediyeye “Fillere var da bize yok mu'” dedi.
Engellilerden filli eylem
Haberler / İzmir
20 Kasım 2014 Perşembe 12:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Katlı Otopark altında bulunan işyerlerinde kamu yararına faaliyet gösteren Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi yaşadığı kira krizi ve belediye tarafından icraya verilmelerini ilginç bir şekilde protesto etti. Büyükşehir Belediyesi önünde iki haftadır eylem yapan dernek üyesi engelli vatandaşlar, bu sefer Doğal Yaşam Parkı’nın yavru fili İzmir’i kendilerine maskot olarak seçerken, belediyenin kendilerine sahip çıkmasını istedi. “Fillere var da bize yok mu'” sloganları atan engellilerin düzenlediği bu ilginç eyleme çevredeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, protesto gösterisi halkın da dikkatini çekti. 800’ü aşkın üyeye sahip dernek, yavru fil İzmir’e ait maskotu imza masalarına alarak, ellerinde hazırladıkları ilginç pankartlar ile belediyeyi protesto etti.   
 
'800 ENGELLİNİN BİR FİL KADAR DEĞERİ YOK ' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

“BİZ BU ÜLKENİN VATANDAŞI DEĞİL MİYİZ'”
Yaşadıkları durum ve hayata geçirdikleri eylem ile ilgili bilgi veren Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu, “Dernek olarak 5 Kasım’da başlattığımız ve 15 gündür belediye önünde mesai saatleri süresince devam ettirdiğimiz eylemlerimize böyle devam edelim dedik. Biz Doğal Yaşam Parkı’nda yaşayan bir file tabii ki karşı değiliz. Ama 800 tane üyesi olan bir derneğin eğitim ve sosyalleşme alanları olarak kullandıkları yerler için Büyükşehir Belediyesi’ne bugüne kadar 22 bin TL olan kira borcunu ödedik. Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı rakamlara göre de 28 bin TL’lik bir borcumuz var. bu bedeli eğitim faaliyetlerimiz için ödemek açıkçası bizim zorumuza gidiyor. Bugüne kadar ödedik, bundan sonra biz bu eğitim alanlarımız için kira ödemek istemiyoruz. 15-16 gündür burada bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na soruyoruz, biz bu ülkenin vatandaşı değil miyi? Neden bir belediye yetkilisi buraya yanımıza inip de, siz ne istiyorsunuz, ya da neden buradasınız diye bize sormuyor'” dedi.
 


“BİR FİL KADAR ETMİYORUZ”
Şube Başkanı Çerçioğlu, “Kira problemlerimizi çözmek için arkadaşlarımız altlarında tekerlekli sandalyeler ile pet şişe topluyorlar, kapak topluyorlar. Onları satıp Büyükşehir Belediyesi’ne kiralarımızı ödemeye çalışıyoruz. Basında bir haber okuduk. Doğal Yaşam Parkı’ndaki İzmir adlı yavru filin aylık bakım giderleri 20 bin liraymış. Biz buna gerçekten güldük. Demek ki bir fil kadar etmiyormuşuz. Belediyenin bir fil için harcadığı gider bizim bir yıllık kiramızdan daha fazla ediyor. Biz de fili kendimize bu yüzden görsel obje olarak aldık” diyerek dernek adına tepkisini dile getirdi.
 


KİRA BORCU NEDENİYLE MAHKEMEYE ÇIKACAKLAR
Her sabah İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Türkiye Sakatlar Derneği üyesi engelliler, kurdukları stant bünyesinde İzmirlilerden yaklaşık 10 bini aşkın imza toplarken, icraya verilen derneğin yönetimi ise 18 Aralık tarihinde 28 bin TL’yi bulan borçları nedeniyle hakim karşısına çıkacak. Büyükşehir Belediyesi’nden kira muafiyeti isteyen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, tıpkı kamu yararına faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşlarına sağlanan imkanlar gibi imzalanacak ortak hizmet protokolü ve alınacak meclis kararı kapsamında düşük bedeller ile mevcut yerlerinde kalarak eğitim faaliyetlerini sürdürmek istediklerini açıkladı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası