Ege Postası
Geri

Engelsiz Dershane, 7 engelliyi üniversiteli yaptı

Türkiye’nin ilk ve tek ücretsiz engelsiz dershanesi olan Uygar Görme Engelliler Derneği Ankara Şubesi’nce kurulan 'Engelsiz Dersane' bu yıl başarısını perçinledi. Ankara’daki çeşitli üniversitelerden öğrencilerin gönüllü öğretmenlik...
Engelsiz Dershane, 7 engelliyi üniversiteli yaptı
Haberler / Güncel
5 Ağustos 2013 Pazartesi 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye’nin ilk ve tek ücretsiz engelsiz dershanesi olan Uygar Görme Engelliler Derneği Ankara Şubesi’nce kurulan 'Engelsiz Dersane' bu yıl başarısını perçinledi. Ankara’daki çeşitli üniversitelerden öğrencilerin gönüllü öğretmenlik yaparak birebir sınava hazırladığı görme engelli 7 öğrenci üniversite hayalini gerçekleştirdi.

        Eylül ayında başlayan sınava hazırlık maratonunda kendilerini yürekten destekleyen gönüllü öğretmenlerin ve destekleyen kuruluşların yüzlerini güldüren 'Engelsiz Dershane' öğrencileri Fadime Demirkol Gazi Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Kader Kurt Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı, Fatma Cesur Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler, Kezban Cesur Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarih, Abdullah Sağlam Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı, Mevlüt Demir ve Mustafa Acar ise Aksaray Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümlerini kazandı.

        ENGEL TANIMAYAN İKİZLERİN SEVİNCİ

        Kapılarını eylül ayında açarak engelli gençlerin üniversite hayallerini gerçeğe dönüştüren 'Engelsiz Dersane' bu yıl Kezban ve Fatma adlı ikiz kız kardeşlere de kapılarını açtı. Görmeyen bir baba ve az gören annenin ikiz kızları olan Fatma ve Kezban, gönüllü eğitmenlerinin de desteğiyle engelleri aşarak sınavı kazandı.
Yaşamları boyunca hiç ayrılmayan kardeşler eğitim uğruna Anadolu’nun iki farklı kentinde Eskişehir ve Tokat’ta üniversite okuyup yaşamın farklı alanlarında mücadelelerini sürdürmeye devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası