Ege Postası
Geri

Engin STK turunu sürdürdü: Menüde EGE KOOP ve İZSİAD

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin kentteki STK turuna EGE KOOP ve İZSİAD’la devam etti. EGE KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, CHP’nin de tepki gösterdiği TOKİ’nin Çeşme’de yapacağı toplu konut projesi için, “Çeşme’de bu tür projelerde daha dikkatli olunmalı. Çeşme’nin nüfusu kadar bir nüfus oraya götürülmeye çalışılıyor. Yeni dönemdeki kentsel dönüşümü kötüye kullanmayalım” dedi. İZSİAD Başkanı Ayhan Baran ise, “CHP'nin geçmişiyle bugünüyle ana muhalefet partisi olarak çok daha etkin ve ciddi çalışmalar içinde olmasını bekliyoruz. Muhalefet iktidarın yarısıdır derler. Özellikle İzmir’de potansiyel var. Yeter ki halkla karşılıklı ilişkiler iyi yönetilsin” diye konuştu.
Engin STK turunu sürdürdü: Menüde EGE KOOP ve İZSİAD
Haberler / Yerel Politika
27 Mart 2013 Çarşamba 15:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin kentteki STK turuna devam ediyor. Engin, EGE KOOP ve İZSİAD’ı (İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği) ziyaret etti. Engin’e İl Sekreteri Sevda Kılıç ve İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar da eşlik etti.

ENGİN: KENTE ENERJİ VEREN BİR KİŞİ
CHP İl Başkanı Ali Engin, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı makamında ziyaret etti. İadeyi ziyaret yaptığını belirten Engin, Aslan’ın kentin siyasi ve ekonomik aktörlerinden biri olduğunu söyledi ve, “ Fikirlerinden yararlanılması gereken ve kente enerji veren bir kişi” dedi. Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, “ Ciddi bir süreçten geçiyoruz. Ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Bugünler çok önemli birlik ve beraberliğimizin daha çok pekiştirilmesi gerek. Önümüzdeki yerel seçimler çok önemli …Türkiye’nin gelecekteki rotasını çizileceği bir seçim. İzmir bu seçimde önemli bir rol üstlenecek. Türkiye İzmir’deki seçim sonuçlarını merak ediyor” dedi.



ASLAN: ŞUANDA BÖYLE BİR DÜŞÜNCE YOK”
Basın mensuplarının ‘CHP’den belediye başkanı aday adayı olacak mısınız’ sorusu üzerine Aslan, “ Ege Koop Genel başkanı olarak çalışmaya devam ediyorum. Burada zaten projeler üretiyorum.30 yıldır bu kente 11 proje gerçekleştirdik. Şuanda böyle bir düşünce yok” dedi.

YENİ DÖNEMDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KÖTÜYE KULLANMAYALIM"
Geçtiğimiz günlerde kentin gündemine oturan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ve CHP İl Başkanı Ali Engin’in düzenledikleri basın toplantısında tepki gösterdikleri Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Çeşme’de yapmak istediği konutlar için Aslan, “ Çeşme turizm bölgesi... Bütün Avrupa tanıyor. Çeşmede yapılan her proje turizme yönelik olmalı. Kuşadası ve diğer birçok turizm bölgesinin plansız yapılaşma sonrası geldiği hal ortada…Çeşme’de bu tür projelerde daha dikkatli olunmalı…İzmir madem bir turizm bölgesi olma yolunda ilerliyorsa toplu konut projelerinin de yerini iyi seçmek lazım, tartışılması lazım. Bu İzmir’in geleceğini ilgilendiren bir proje... Çeşme’nin nüfusu kadar bir nüfus oraya götürülmeye çalışılıyor. Yeni dönemdeki kentsel dönüşümü kötüye kullanmayalım. 1950’den sonraki birinci kentsel dönüşüm dönemini değerlendiremedik. İkinci dönemi iyi değerlendirmemiz gerek” yorumunu yaptı.

CHP İZMİR’E STK VE HALKLA BULUŞMA ÖVGÜSÜ

Ali Engin ve başkanlığındaki il yönetimini yakından takip ettiğini ifade eden Aslan, “STK’larla çeşitli meslek örgütleriyle hiç ayrım yapılmadan görüşülüyor olması benim açımdan iyi bir durum...İzmir’in buna ihtiyacı vardı. Şuanda bu gideriliyor. İşçi sendikasına gidiliyor, meslek odalarına gidiliyor. İl’in halkla buluşma dayanışma tartışma toplantılarını çok önemsiyorum. Olması gereken de bu…”dedi.

ENGİN: NEREYE GİTTİĞİMİZ BELLİ DEĞİL
CHP İl Başkanı Ali Engin’in ikinci ziyareti İZSİAD’a oldu. İZSİAD Başkanı Ayhan Baran’ın makamında ağırladığı Engin, “ STK’ları ziyaret edip sorunları dinliyoruz partimizin görüşlerini anlatıyoruz. Ülkemizdeki sorunlar yalnızca partilerin çözeceği sorunlar değil. Paydaşı olması gerek. Demokrasilerde asıl sorun iktidardadır. 10 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar var. Maalesef ekonomide üretemiyoruz. Tarımın durumu ortada. Dışa bağımlıyız. Yeni bir iktidara yeni başbakan ihtiyaç var. Türkiye’nin en eski partisi olarak güçlü bir kadromuz var, güçlü bir programımız var. Önümüzdeki süreç 10 yılı belirleyecek bir süreç..Başkanlık sistemiyle birlikte Türkiye’nin ayrışması söz konusu olabilir. Türkiye yeni bir sürece sokulmak isteniyor. Yıllardır çeşitli açılımlarla çözülemeyen siyasallaşan bir terör konusu var. Çelişkilerle dolu bir süreç yaşıyoruz. Nereye gittiğimiz belli değil” diye konuştu.


BARAN: CHP’NİN ÇOK DAHA ETKİN ÇALIŞMALAR YAPMASINI BEKLİYORUZ
İZSİAD Başkanı Ayhan Baran ise, CHP İl Başkanı ve yönetimini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ettikten sonra, “Bu dönemde sadece partilere değil STK’lara da büyük görev düşüyor. Kamuoyu oluşturulması, yapılan çalışmaların topluma daha yararlı olması için büyük iş düşüyor bize de…CHP geçmişiyle bugünüyle ana muhalefet partisi olarak çok daha etkin ve ciddi çalışmalar içinde olmasını bekliyoruz. CHP ileriye dönük umut veren çalışmalar yapıyor halkla bütünleşerek daha güzel işler yapmaya çalışıyor. Muhalefet iktidar kadar önemli. Muhalefet iktidarın yarısıdır derler. Özellikle İzmir’de potansiyel var. Yeter ki halkla karşılıklı ilişkiler iyi yönetilsin. Şuandaki CHP İl Yönetimi eskiye göre daha iyi gidiyor. İZSİAD olarak cumhuriyete Atatürk ilkelerine katkı sağlayacak herkesle birlikteliğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası