Ege Postası
Geri

Engin'den 'oylar bölünmesin' hamlesi: Başkan ve adaylara tele-talimat!

Adayların açıklanmasının ardından CHP’den kopan isimlerin DSP’den ve bağımsız aday olduğu ilçelerde oyların bölünmemesini isteyen İl Başkanı Ali Engin’den hamle üstüne hamle geliyor. Engin, telefonla aradığı tüm ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarından Menderes,Güzelbahçe Bayraklı, Urla, Aliağa ve Konak’taki akraba, arkadaş, STK temsilcisi ile sürekli gittikleri esnafları arayarak ‘yerel seçimler ülke geleceği için büyük önem taşıyor. Her bir oy çok değerli.Oylar bölünmesin, etrafınızdakileri de bilgilendirin’ çağrısı yapmalarını istedi. Engin daha önce bu ilçelere gitme kararı almıştı.
Engin'den 'oylar bölünmesin' hamlesi: Başkan ve adaylara tele-talimat!
Haberler / Genel
15 Mart 2014 Cumartesi 10:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 2009 yerel seçimlerinde  30 ilçenin 28’ini aldığı İzmir’de başarı çıtasını düşürmemek isteyen CHP’de seçimlere kısa bir süre kala İl Başkanı Ali Engin farklı bir stratejiye imza atıyor. Engin,  CHP’den istifa ederek farklı partilere gidenlerin oyları bölmemesi adına çalışma başlattı.  DSP’nin CHP’den kopan isimleri aday gösterdiği ilçelere giderek vatandaşın nabzını ölçen, 'oyları bölmeyin'çağrısı yapan ve sürece yönelik kafası karışık partilileri de bilgilendiren Engin’den bir hamle daha geldi. Engin, tüm ilçe başkanları ile belediye başkan adaylarını telefonla arayarak, “Menderes, Bayraklı, Urla, Güzelbahçe, Aliağa ve Konak’taki,  akrabalarınızı,arkadaşlarınızı, yakın olduğunuz STK temsilcilerini ve varsa  sürekli gittiğiniz esnafları arayarak oyların bölünmemesi, oyuna gelinmemesi için konuşun ” talimatını verdi.

ALİAĞA, BAYRAKLI VE URLA’YA GİTTİ!
CHP’de sancılı geçen adaylık sürecinin ardından büyük çaplı bir değişim yaşanmıştı. Parti içinde gösterilen ve gösterilmeyen adaylar doğrultusunda tepkiler yükselmiş, aralarında mevcut belediye başkanlarının da olduğu bir çok isim aday gösterilmediği için farklı partilerin yolunu tutmuştu.Sürece tepki gösterenlerin tamamına yakınının adresi DSP olmuştu. Yerel seçimlere kısa bir süre kala partiler propaganda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. CHP İzmir’de İl Başkanı Ali Engin farklı bir çalışmaya imza atıyor. Engin, CHP’den kopan isimlerin DSP’den ve bağımsız aday oldukları ilçelerde ‘oyların bölünmemesi’ için  adeta alarm verdi. Engin, DSP’nin CHP’den transfer ettiği isimleri aday olarak gösterdiği ilçelere yönelik çalışma başlattı.Engin Aliağa, Bayraklı, Menderes, Konak, Güzelbahçe, ve Urla’da esnaf ve kavve ziyaretleri yapıp, mini mitinglerde partililerle bir araya gelme kararı alıp, Aliağa, Bayraklı ve Urla’da bu uygulamayı gerçekleştirmişti.

İKİNCİ HAMLE
Engin’den oyların bölünmemesine yönelik ikinci bir hamle geldi.  Engin, telefonla aradığı ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarından Menderes, Bayraklı, Urla,Güzelbahçe, Aliağa ve Konak’taki akraba, arkadaş, tanıdık STK temsilcisi ile esnafları arayarak ‘oylar bölünmesin,etrafınızdakileri bilgilendirin’ çağrısı yapmaları talimatını verdi.

İŞTE O İSİMLER
CHP’den aday gösterilmedikleri için istifa eden  Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu DSP’den aday olmuştu. DSP Güzelbahçe’de CHP’nin küskünü eski belediye başkanı Ertan Avkıran’ı, Aliağa’da CHP’den aday adayı olan eski milletvekili Hakkı Ülkü’yü,Bayraklı’da CHP’den Büyükşehir’e talip olan Ege Koop Genel Başkanı  Hüseyin Aslan’ı aday göstermişti.Menderes’te ise aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanı Ergun Özgün, bağımsız aday olmuştu. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası