Ege Postası
Geri

Engin'den seçmen listesi uyarısı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, seçmen listelerinin muhtarlıklarda askıya çıktığını hatırlattı, parti yöneticilerine ve seçmenlere, “kontrol edin” çağrısında bulundu.
Engin'den seçmen listesi uyarısı
Haberler / Yerel Politika
10 Ocak 2014 Cuma 16:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Ocak ayı ilçe başkanları toplantısı Güzelbahçe’de gerçekleşti. Toplantı öncesi CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin basın toplantısı düzenledi. Engin, seçmen listelerinin muhtarlıklarda askıya çıktığını hatırlattı, parti yöneticilerine ve seçmenlere, “kontrol edin” çağrısında bulundu.

CHP İzmir İL Başkanlığı’nın her ay farklı bir ilçede düzenlediği ilçe başkanları toplantısının adresi bu kez Güzelbahçe oldu. Belediyenin düğün salonunda gerçekleşen toplantı öncesi basına açıklamalarda bulunan Engin, seçmen listelerinin 23 Ocak’a kadar askıda kalacağını söyledi. Engin, listelerdeki yanlışları ortaya çıkarmak, düzeltmek ve duyurmak zorunda olduklarının altını çizdi.


13 gün boyunca askıda kalacak listelerin iyi kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Engin, “Seçmenler oylarına sahip çıkmalı. Önümüzdeki yerel seçimler Türk siyasi tarihi için büyük önem taşıyor. Başta partililerimiz olmak üzere tüm seçmenlerin dikkate alacağına inanıyorum.Adres değişikliği yapan yurttaşların listelerin askıya çıktığı tarihten itibaren kontrollerini yaptıktan sonra 23 Ocak’a kadar itirazlarını ilçe seçim kurullarına bizzat yapabilir. İzmir’de eğitimini sürdüren ve evde kalan öğrenciler oy kullanabilmeleri için nüfus müdürlüğüne beyanda bulunmaları, listede olmayanların ilçe seçim kuruluna başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.Yurtta kalan öğrencilerin durumu farklı…Yurtta kalan öğrenciler nüfus müdürlüğüne başvuru yapmış olsalar dahi yurt adreslerinin ikinci adres olarak kaydedildiğinden seçmen olamayacaklardır. Bu durumdaki öğrencilerimizin 10- 23 Ocak tarihleri arasında okullarından alacakları öğrenci belgeleri ve yurt müdürlüklerinden o yurtta kaldıklarını gösteren belgeleri ile nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerek. Yurt adreslerini birinci adres olarak kaydettirmeleri gerekiyor.Ba şvurduktan sonra nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerin ilçe seçim kuruluna vermeleri halinde seçme olma özelliği kanacaklar.

30 Mart seçiminin, yerel seçim olmaktan farklı anlamlar taşıdığını söyleyen Engin, “Kendinden başkasını yok sayan, yolsuzlukların üstünü örtmeye çalışan AKP hükümetine karşı tüm yurttaşları oy kullanarak Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyorum. Seçmen işleri ile ilgili her türlü sıkıntıda vatandaşlarımıza, il ve ilçe başkanlıklarımızın her türlü desteği vereceğinin altını çiziyorum”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası