Ege Postası
Geri

Erbil'de medya, demokrasi ve siyaset konferansı yapıldı

Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKYB) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin katılımı ile "Kürdistan'da medya, demokrasi ve siyaset" adı altında uluslararası bir konferans düzenlendi. Konferansa çok sayıda siyasetçi,...
Erbil'de medya, demokrasi ve siyaset konferansı yapıldı
Haberler / Dünya
27 Mayıs 2013 Pazartesi 21:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKYB) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin katılımı ile "Kürdistan'da medya, demokrasi ve siyaset" adı altında uluslararası bir konferans düzenlendi. Konferansa çok sayıda siyasetçi, düşünür, yerli ve yabancı gazeteciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Neçirvan Barzani, bölgedeki medya özgürlüğüne değindi. Barzani "Medya özgür olmalıdır ancak bu özgürlük başkalarının hakkını çiğnemek için kullanılmamalıdır." dedi. Barzani, "Medya doğrululuk ilkesinden şaşmamalıdır. Medya titizlilik ister. Medya bilinçli bir toplum yetiştirmek için en büyük etkenlerden biridir. Bireylerin haklarını savunmalı ve meydana koymalıdır. Örneğin kadına şiddet olayları bu haklardan bir tanesidir." diye devam etti.

Awena Gazetesi Başyazarı Asos Hardi ise konferansta yaptığı konuşmada iktidarı eleştiri yağmuruna tuttu. Asos, bölgede gazeteciliğin sadece partiler arasındaki çekişmeler için bir araç olarak kullanıldığını iddia etti. Hardi ayrıca iktidar partisini bazı medya kanallarına verdiği büyük maddi yardımlardan dolayı eleştirdi.

Yaklaşık 4 saat süren konferansta çok sayıda yabancı gazeteci yeni medya ve siyaset ilişkileri hakkında bilgi aktarımında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası