Ege Postası
Geri

Ercan Tatı’dan çarpıcı ‘butlan’ ve ‘erken seçim’ açıklaması! Kılıçdaroğlu ve Özel'e tarihi çağrı; 'Bir araya gelin'

Buca Belediyesi Eski Başkanı Ercan Tatı, NEO TV ekranlarında yayınlanan Gün Ortası programında gazeteci Senem Gökdağ’ın konuğu oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayının iptaline yönelik mahkemenin verdiği "mutlak butlan" kararı ve sonrasında yaşanan siyasi krize dair çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Tatı, partililere sağduyu çağrısı yaparken, sürecin erken seçimi tetikleyeceğini öne sürdü. Parti içindeki kutuplaşmalara karşı uyarılarda bulunan Tatı, kişilere bağlı siyaset anlayışını eleştirdi. Ne Özgür Özel'in ne de Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef alınmaması gerektiğini savunan Tatı, asıl meselenin parti programı ve ilkeler olduğunu dile getirdi. Siyasi iklimin hızla erken seçime evrildiğini savunan Tatı, AK Parti'nin gerileme döneminde olduğunu ve asıl mücadelenin ekonomi üzerinden verilmesi gerektiğini belirtti.
Ercan Tatı’dan çarpıcı ‘butlan’ ve ‘erken seçim’ açıklaması! Kılıçdaroğlu ve Özel'e tarihi çağrı; 'Bir araya gelin'
Haberler / Politika
22 Mayıs 2026 Cuma 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI- Buca Belediyesi Eski Başkanı Ercan Tatı, NEO TV ekranlarında yayımlanan ve Senem Gökdağ’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisinde yaşanan mahkeme süreci, kurultay tartışmaları ve erken seçim ihtimalleri üzerine konuşan Tatı, partililere sükûnet ve birlik çağrısında bulundu.

Açıklamalarında hukuki sürecin parti üzerindeki olası etkilerine değinen Tatı, krizin sağduyu ile aşılabileceğini ve CHP'nin bu süreçten daha da güçlenerek çıkabileceğini vurguladı.

İşte Ercan Tatı’nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"BUTLAN KARARI BAĞIRA BAĞIRA GELİYORDU"

Sürecin başından beri içinde olduğunu ve kurultayda da bulunduğunu belirten Ercan Tatı, krizin sürpriz olmadığını ifade etti. Tatı, piyasaların ve ekonominin bu karara önceden hazırlandığını iddia ederek şunları söyledi:

"Ben bir Cumhuriyet Halk Partiliyim ve partimin kamuoyuyla böyle tartışılmasını istemem ama bu olay bağıra bağıra geliyordu. Bundan iki hafta önce yine bu kanalda 'Piyasalarda butlan hazırlığı var' demiştim. Herkes borsanın çökeceğini beklerken borsa tavan yaptı; 7-8 binlik borsa bir anda 15 bin oldu. Karar için de hazırlıklarını yapmışlardı. En son 36. Hukuk Dairesi'nin 2026/38 ve 2026/658 sayılı kararıyla 20 sayfalık bir karar çıkarıldı ve burada tedbir kararı alındı."

"ASIL TEHLİKE 'TEDBİR' KARARI: YENİ BİR SİYASİ KRİZ BAŞLIYOR"

Hukuki sürecin devam ettiğini ve itiraz yollarının açık olduğunu belirten Tatı, asıl tehlikenin alınan tedbir kararı olduğuna dikkat çekti. Kararın sonuç değiştireceğini zannetmediğini dile getiren Tatı, şu uyarılarda bulundu:

  • Görevden Uzaklaştırmalar: Karara sebebiyet veren isimlerin (Özgür Özel ve Cemil Tugay dahil) tedbir kararı nedeniyle görevlerini yapamayacakları ve siyasetten uzak kalabilecekleri tehlikesine dikkat çekildi.
  • Ceza Davası Boyutu: Sürecin sadece partiyi bağlayan bir butlan kararıyla bitmeyeceğini, olayın bir de "artçı deprem" niteliğinde ceza davası boyutu olduğunu, dokunulmazlığı olmayanların ceza alabileceğini ifade etti.
  • Kayyum Riski: Kılıçdaroğlu'nun görevi kabul etmemesi durumunda mahkemenin partinin başına dışarıdan kayyum niteliğinde birilerini atayabileceğini, bunun da parti kültürüne zarar vereceğini vurguladı.

KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL'E TARİHİ ÇAĞRI: "BİR ARAYA GELİN"

Parti içindeki bölünmelere ve eylemlere tepki gösteren Tatı, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel'in acilen bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

"Kişici olmamalıyız; bizim tek yakıştırdığımız kişi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Dün akşam Sayın İl Başkanı'nı sükunete davet etmek için aradım ama telefonunu açmadı. O telefon açılsaydı, genel merkez önündeki izdihamlar yaşanmazdı. Yukarıda filler dövüşüyor, aşağıda çimler eziliyor. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Özel bugün bir araya gelse, bir çay ya da İzmir ağzıyla bir 'gevrek' yeseler her şey düzelir. Gidip bir kutu çikolata ya da baklava alsınlar, kapısını çalsınlar. İkisi de bizim genel başkanımızdır."

"AKP'NİN TEK RAKİBİ CHP DEĞİL, ENFLASYONDUR"

İktidar partisinin süreci kendi lehine çevirmeye çalıştığını söyleyen Tatı, "Adalet ve Kalkınma Partisi yanlış yapıyor. Onların şu anki tek rakibi CHP değil, enflasyondur. Bu enerji enflasyonla mücadeleye verilseydi farklı olurdu" dedi. Türkiye'nin hızlı bir şekilde erken seçime veya baskın seçime gideceğini, hatta bu sürecin sonbahar aylarında (Eylül-Kasım) gerçekleşebileceğini öne sürdü.

"CHP KAPATILAMAZ, BİZ ULU BİR ÇINARIZ"

Partinin kapatılma ihtimaline yönelik iddialara da sert çıkan Tatı, bunun bir "fantezi" olduğunu belirtti:

  • "Buna en delisi bile cesaret edemez. Cumhuriyet Halk Partisi'ni kapatmaya kimsenin gücü yetmez."
  • "Bu bir budamadır. Ağacı budarsınız ki daha gür çıksın. CHP bir filiz değil, ulu bir çınardır. Belki de bu kriz, iktidarı unutmuş partinin daha emin adımlarla iktidara yürümesi için bir fırsattır."

ÖRGÜTE ÇAĞRI: "KENDİ İÇİMİZDE KAVGA ETMEYİN, SAHAYA İNİN"

Eylemlerde Kılıçdaroğlu'nun posterlerinin yakılmasını sert bir dille eleştiren Tatı, partililerin birbirine düşürülmek istendiğini belirtti. Kendi belediye başkanlığı döneminden örnekler veren Tatı, "Bana 25-30 milyona ihale yapalım dediler, ben çocukların derede boğulmaması için 4 milyona olimpik havuz yaptım. Kötüyü örnek almayacağız" diyerek dürüst siyasetin altını çizdi.

Tatı, sözlerini parti örgütüne yönelik şu mesajla tamamladı:

"Şimdi Cumhuriyet Halk Partililiğini ispatlama zamanı. Yakalarınızdan parti rozetini eksik etmeyin. Bütün binaların ışıkları açılsın, bayraklar asılsın. Kendi içimizde kırılmayalım; sokaklara inip 'Erken Seçim' ve 'CHP Geliyor' diye haykıralım. Halkın ve enflasyonun karşısında kimse duramaz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası