Ege Postası
Geri

Erciyes’te yatılı bilim ve doğa kampı

Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Erciyes Dağı ile çevresinde bilim ve doğa kampı yapıldı. 2011 yılından itibaren Erciyes Dağı’nda yatılı olarak düzenlenen bilim ve doğa kamplarına bugüne kadar 150’ye yakın öğrenci...
Erciyes’te yatılı bilim ve doğa kampı
Haberler / Genel
4 Temmuz 2013 Perşembe 10:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Erciyes Dağı ile çevresinde bilim ve doğa kampı yapıldı. 2011 yılından itibaren Erciyes Dağı’nda yatılı olarak düzenlenen bilim ve doğa kamplarına bugüne kadar 150’ye yakın öğrenci katıldı.

        Erciyes Dağı ve çevresinde değişik habitatları, bitki ve hayvan varlığı ile bilimsel çalışmalar ve doğa eğitimi için doğal bir laboratuvar kabul eden uygulama ağırlıklı kamptaki eğitimlere; Erciyes Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi'nden 3 profesör, 6 doçent ve Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri eğitimci olarak katıldı.

        Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Fikri Ulusoy, Erciyes ve çevresinde yapılan bilim ve doğa kampının, TÜBİTAK desteği ile 2011 yılında başladığını belirtti. Aralıksız 4 dönemdir yapılan kampın Türkiye'de ilkler arasına girdiğini hatırlatan Ulusoy, kamptaki eğitimlerle öğrencilerin düşünme ve sorun çözme becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Gençleri, geleceğin bilim insanları olmaları için gereken uygulama, gözlem, teknoloji kullanmanın yanı sıra sıra dışı fikirler ortaya koyan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Ulusoy, "Bu çalışmamızın desteklenmesi durumunda, kampı bütün yıla yayarak ilimizdeki tüm başarılı ve başarı potansiyeli taşıyan öğrencilere açmak istiyoruz." dedi.

        Erciyes Dağı ve çevresinde değişik habitatları, bitki ve hayvan varlığını bilimsel çalışmalar ve doğa eğitimi için doğal bir laboratuvar kabul eden kampta robot, teknolojik tabanlı laboratuvar uygulamaları yapılıyor. Genel ekoloji bilgisi, canlılar ve çevre, canlı çeşitliliği, astronomi, gökyüzü gözlemi, drama, kimya uygulamaları, doğada matematik, tasarım, jeoloji, hasırcılık çalışmaları da öğrenciler arasında uygulamalı eğitim olarak öğretiliyor. Sultansazlığı Ramsar alanı incelemesi, gözlemi ile Ağırnas Mimar Sinan Evi ve yeraltı şehri, KASKİ Arıtma Tesisleri ile geri dönüşüm tesisine de geziler düzenleniyor. Bu yıl kampa katılan öğrenciler, çok mutlu olduklarını belirterek, gelecek yıl yeniden buluşmak üzere birbirleriyle vedalaştı.

        Öte yandan kampta yapılan çalışmaların fotoğraflarının, tasarım örneklerinin, kaya örnekleri ile bitki ve böceklerin yer aldığı sergi Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası