Ege Postası
Geri

Erdoğan: Esed, soykırım ve katliam içerisindedir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejimine sert eleştirilerini Fas'ta da sürdürdü. Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i soykırım yapmakla suçladı. Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran'la ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan,...
Erdoğan: Esed, soykırım ve katliam içerisindedir
Haberler / Dünya
3 Haziran 2013 Pazartesi 21:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejimine sert eleştirilerini Fas'ta da sürdürdü. Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i soykırım yapmakla suçladı.

Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran'la ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Suriye'deki sıkıntılı süreçten en çok etkilenen ülkelerden birinin Türkiye'ye ait olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de 300 bine yakın Suriyeli sığınmacının bulunduğunu hatırlatan Er doğan, "Açık kapı politikası ile kardeşlerimize elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz." dedi.

"2. Cenevre süreci temenni ederiz ki bütün ilgili ülkelerin dayanışması ve birlikteliği ile Suriye’deki gelişmelere olumlu katkılar sağlar." diyen Erdoğan, muhalefetin iradesi dışlanacak olursa bu sürecvin başarılı olacağına inanmadığını dile getirdi. Ölüm ve Suriye’nin adeta yıkımına giden sürecin duracağını ümit ettiklerini dile geitren Erdoğan, "Esed, çocuk-kadın demeden çok ciddi bir soykırım ve katliam içerisindedir. Uçaklarla yaptığı taarruzlarla gerçekleştirmektedir. 250 civarında balistik füze kullanıldığını tespiti artık ortadadır." dedi. Yetkili uluslararası kuruluşların müdahil olacaklarına inanıdığını ifade eden Erdoğan, "Başta BMGK olmak üzere sürece daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası