Ege Postası
Geri

Erdoğan: Milletimizi savurmak isteyenlere meydanı bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesi'nin açılış töreninde; “Milletimizi dalından kopan bir hazan yaprağı gibi küresel rüzgarların önünde savurmak isteyenlere meydanı bırakmayacağız” dedi.
Erdoğan: Milletimizi savurmak isteyenlere meydanı bırakmayacağız
Haberler / Politika
8 Nisan 2022 Cuma 17:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi'nde yer alan Milli Saraylar İslam Medeniyetleri Müzesinin açılış törenine katıldı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Her medeniyet kendi ahlak, sanat, felsefe ve din anlayışı çerçevesinde şehre bir anlam ve kimlik kazandırmıştır. Türkiye birçok medeniyete beşiklik etmiş, farklı inanç ve kültürleri potasında eritmiş çok özel bir coğrafyadır. Kadim şehirlerimizin her biri birer açık hava müzesidir... İstanbul’un en taze incisi Büyük Çamlıca Camini de bünyesindeki sanat galerisi, kütüphanesi, konferans salonu, atölyesi ve müzesiyle coğrafyamızın zenginliğinin nişanesi olarak asırlar boyunca hizmet verecek bir eser olarak medeniyet mirasımıza Allah’a hamdolsun kazandırdık.

“İSTANBUL’DAKİ SEÇKİN MÜZELERDEN GETİRİLEN 650 ESER SERGİLENİYOR”

Müzemizde sergilenecek eserler bu topraklara yepyeni bir çehre kazandıran İslam medeniyetinin bin yıllık birikimini temsil ediyor. Milli Saraylar İdaremiz tarafından hazırlanan bu müzenin tematik bölümlerinde İstanbul’daki seçkin müzelerden getirilen 650 eser sergileniyor...

İstanbul’un tarihi, coğrafi ve kültürel yapısını yansıtan şehrimize çok yakışan bu müzenin ziyaretçileri medeniyetleri inşa eden asli gücün ilim ve hikmet olduğunu fark edeceklerdir... Asırlar boyunca tıptan edebiyata, astronomiden şehirciliğe dünyanın öncülüğünü yapan bir medeniyetin mensupları olarak önce kendimizi tanımaya ihtiyacımız var. Asırlar boyunca farklı inanışların beşiği olmuş İstanbul’umuz bu eseri de gururla taşıyacaktır.

Bugünü anlamak ancak dünü iyi bilmekle, geçmiş zamanda neler yaşandığını doğru kavramakla mümkündür. Yakın geçmişte bu konuda pek de iyi duygularla hatırlamadığımız tecrübelerimiz oldu. Ülkemiz bir dönem maalesef tarihiyle, medeniyetiyle, kültürüyle bağını koparmak için özel gayret sarf eden bir zihniyetin tasallutu altında kaldı. Ecdadın bin bir emekle kurduğu şehirlerimiz, medeniyet değerlerimiz bilinçli şekilde tahrip edildi. Yakın tarihimiz bu acı hakikatin hatıralarıyla doludur... 

“MİLLETİMİZİ KÜRESEL RÜZGARLARIN ÖNÜNDE SAVURMAK İSTEYENLERE MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ”

Bir yandan yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle ülkemizi kalkındırırken diğer yandan da medeniyetimize sahip çıkıyoruz. Maziden atiye kurduğumuz köprüyle milletimize yepyeni bir gelecek inşa etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Edebiyatından mimarisine, insani, dini ve fikri değerlerinden coğrafi varlıklarına kadar bütün unsurlarıyla bizim olan muhteşem bir medeniyeti yeniden ayağa kaldırıyoruz... Milletimizi dalından kopan bir hazan yaprağı gibi küresel rüzgarların önünde savurmak isteyenlere meydanı bırakmayacağız.” (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası