Ege Postası
Geri

Erdoğan, Obama ile telefonda görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye ve Mısır’daki son gelişmelere ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Suriye’de...
Erdoğan, Obama ile telefonda görüştü
Haberler / Güncel
8 Ağustos 2013 Perşembe 04:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye ve Mısır’daki son gelişmelere ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Suriye’de aşırı uçların faaliyetlerine ilişkin kaygılarını dile getirdikleri görüşme sırasında, "tüm kesimleri bünyesinde barındıran ve birlikte hareket eden Suriye muhalefetini desteklemenin önem taşıdığı" konusunda uzlaştı. Mısır’daki şiddetten kaygı duyduklarını ifade eden iki lider, demokratik ve kapsayıcı bir adım atılması için ortak çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

Görüşmede, Türkiye ve ABD’nin ortak maslahatlarını kollamak için, iki ülke arasında daha sıkı bir müşterek çalışma ve daha kapsamlı bir işbirliği yapılması hususlarında da mutabakat sağlandı. ABD Başkanı Obama, görüşme esnasında, Erdoğan'ın Ramazan bayramını da kutladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası