Ege Postası
Geri

Erdoğan Toprak: Muhtar olamaz sözü genel başkanımıza değil muhtarlara hakarettir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği 'muhtar olamaz' sözünün genel başkanları için bir hakaret olmadığını ama muhtarlar için...
Erdoğan Toprak: Muhtar olamaz sözü genel başkanımıza değil muhtarlara hakarettir
Haberler / Politika
24 Haziran 2013 Pazartesi 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği 'muhtar olamaz' sözünün genel başkanları için bir hakaret olmadığını ama muhtarlar için onları seçenler için hakaret, aşağılama ve hakir görme olduğunu söyledi. Toprak, bu sözün hem muhtarları hem onları seçen halkı incittiğini vurguladı.

Yazılı bir açıklama yapan Erdoğan Toprak, Arınç'ın sözlerine tepki gösterdi. Muhtarın, köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetimin başında bulunan kişi ve genel yönetimin temsilcisi sıfatını taşıdığını hatırlatan Toprak, hem seçilmiş bir kişi hem de devletin köy ve mahalledeki temsilcisi olduğuna dikkat çekti. Toprak, şöyle devam etti:

"Hiçbir siyasi partinin adayı olmayan ve en demokratik biçimde seçilen kişidir. Yani muhtar ile başbakan yardımcılığı, başbakanlık ve cumhurbaşkanlık aynı siyasal düzenin farklı kategorileridir. Bu kategoriler arasında insan olmak açısından bir fark yoktur. Yani sayın Arınç, bir muhtardan daha insan ya da daha değerli değildir. Bülent Arınç ve AKP demokrasiye yabancı oldukları ve demokrasiyi sadece araç olarak gördükleri için demokratik yönetim birimleri arasında bir hiyerarşi olduğunu sanırlar. Ve hatta o kadar ileri giderler ki kendilerinin konumunda olmayanları aşağılarlar. 'Muhtar olamaz' sözü genel başkanımız için bir hakaret değildir ama muhtarlar için onları seçen bizler için hakarettir, aşağılamadır ve hakir görmedir. Bu söz, siyasetimizin en düzeysiz ve en seviyesiz siyasi yaklaşımıdır. Üzülerek görüyorum ki genel başkanı tarafından sürekli yalanlanan ve söylediği hiçbir sözün kıymeti harbiyesi kalmayan Sayın Arınç, genel başkanına yaranmak için ne yapacağını şaşırır hale gelmiştir. Aklınca Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na saldırarak, Başbakan'ın gözüne girmeye çalışmaktadır. Ama bu değersiz bir çabadır ve sahibini küçültür. Bu değersiz, manasız ve hakaret için söz için muhtarlarımıza sesleniyor ve onlara bu söz için üzülmemelerini rica ediyorum. Muhtarların yapacağı tek şey, Arınç ve AKP zihniyetinde sandıkta hesap sormaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası