Ege Postası
Geri

Erdoğan'dan ODTÜ'ye veto

ODTÜ'nün birinci seçildiği yarışmada, proje Erdoğan'ın isteği ile İTÜ'ye gitti.
Erdoğan'dan ODTÜ'ye veto
Haberler / Güncel
19 Ocak 2013 Cumartesi 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANKARA- Çamlıca Tepesi TV Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Grubu’nun birinciliğiyle sonuçlandı.

Ancak proje, Sözcü gazetesinin haberine göre Başbakan Erdoğan’ın isteği ile ODTÜ’yü kınayan üniversiteler arasında yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) gitti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında Büyük Çamlıca Tepesi üzerinde Kule yüksekliği zemin kotundan antenin en üst noktasına kadar 340 m olan ve kent siluetine olumlu katkıda bulunacak bir kule yapısı tasarlanması amacıyla ‘Çamlıca Tepesi TV ve Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması’ düzenledi.

34 projenin yarıştığı yarışmanın sonucunda, birinciliğini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Yüksek Mimar İnanç Eray’ın başkanlığındaki mimarlık grubu kazandı.

İkincilik ödülünü, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Dilek Topuz Erman’ın başkanlığındaki grubun projesi kazanırken, üçüncülük ödülünü de İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Melike Altınışık’ın başkanlığındaki grup aldı.

Proje yarışması sonucunda ODTÜ birinci olurken, Başbakan Erdoğan’ın İTÜ’nün projesini daha ‘uygun’ bulması üzerine, proje İTÜ’ye verildi.

BİRİNCİ OLAN PROJE (ODTÜ)

MİMAR: İnanç Eray ve arkadaşları

YARIŞMA SONUCU: Birinci seçildi

SEÇİLEN PROJE (İTÜ)

MİMAR: Melike Altınışık ve arkadaşları

YARIŞMA SONUCU: Üçüncü oldu

(Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası