Ege Postası
Geri

Erdoğan'dan Onur Şener açıklaması

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da eğlence mekanında öldürülen müzisyen Onur Şener cinayetiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'dan Onur Şener açıklaması
Haberler / Güncel
9 Ekim 2022 Pazar 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

Bugün bu güzel binada Türkiye'nin en modern sanat birikimini ihya ediyoruz. Modern tasarımı, güvenlik donanımı ve estetik özellikleri ile resim ve heykel müzesi her açıdan şehrimize yakışan bir eser oldu. Bu güzel eserin kazanılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum.

EŞSİZ KÜLTÜR VARLIĞIMIZIN KIYMETİNİ BİLEMEDİLER

İstanbul Resim ve Sanat Müzesi ülkemizin en önemli sanat destinasyonlarından birisi olacaktır. Ecdadımızın bize bıraktığı miras milletin zenginliği olarak değil, tasfiye edilmesi gerek yük olarak görülüyordu. Milletimizin bağını koparmak isteyenler eşsiz kültür varlığımızın kıymetini de bilemediler. Sanat dalları arasında ve sanatçılarımızın arasında ayrım yapmadan başarıyı destekleme çabasında olduk.

NEREDE BİR ATA YADİGARI VARSA SAHİP ÇIKIYORUZ

164 müzeyi tamamen yeniledik, 56 müzeyi ilk kez ziyarete açtık, 18'ini de yeni inşa edilen binalarında ziyaretçileri ile buluşturduk. Nerede bir ata yadigari eserimiz varsa buluyor, ihya ediyor, sahip çıkıyoruz. 

TAMAMEN YENİLEDİK

Türkiye'nin kültür ve sanat hayatını çoraklaştıran jakoben anlayışı 2002'de göreve geldiğimizde rafa kaldırdık. Ülkemizin kültür ve sanat hayatına zenginlik katacak her türlü esere, projeye samimiyetle sahip çıktık. Sanat dalları ve sanatçılarımız arasında ayrım yapmadan başarıyı destekeleme çabasında olduk. Göreve geldiğimizde desteklenen özel tiyatro sayısı sadece 59 iken bu rakam bugün 458'i buldu. Ülkemiz genelinde 56 müzeyi ilk kez ziyarete açarken, 18 müzemizi de yeni inşa edilen binalarında milletimizle buluşturduk. Son 20 yılda toplam 164 müzenin onarım, restorasyon ve teşhir-tanzim çalışmalarını yaparak tamamen yeniledik. Yurtdışına kaçırılan eserlerin vatanına dönmesi için çalışıyoruz. 9 bin 34 eseri yeniden ait oldukları topraklara ulaştırdık. Bizim sanat anlayışımız yerli ve milli değerleri göz ardı etmeden evrenseli kucaklamaktan oluşur.

ÇARPIK BAKIŞ AÇILARINI REDDEDİYORUZ

Sanatı tekelleştiren sanatçıları toplumun karşısında konumlandıran çarpık bakış açılarını reddediyoruz.

ONUR ŞENER CİNAYETİ: FARKLI HESAPLAR GÖRMEK NE AHLAKİ NE DE VİCDANİDİR

Hunharca katledilen müzisyen bir kardeşimizin acısını istismar etmek, bunu siyasetin malzemesi hâline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir ne insanidir ne de vicdanidir. Bu başta babasını kaybeden kız çocuğuna, hayat arkadaşını kaybetmiş sevgili eşine yapılan bir zulümdür. Maktulün sevdiklerini yaralayan fevriliklerden de uzak duracağız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası