Ege Postası
Geri

Erdoğan'dan Putin'e 'acil ateşkes' çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaklaşık bir saat süren bir telefon görüşmesi yaptı. İletişim Başkanlığı açıklamasında görüşme için, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini belirterek, ‘Hep birlikte barışın yolunu açalım’ çağrısını yineledi” denildi. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre ise Putin, “Rus askeri operasyonunun durması; Kiev’in silahlı çatışmaları durdurması ve Moskova’nın taleplerini yerine getirdiği takdirde mümkün” dedi.
Erdoğan'dan Putin'e 'acil ateşkes' çağrısı
Haberler / Politika
6 Mart 2022 Pazar 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaptığını duyurdu. İletişim Başkanlığı’nın görüşmeye ilişkin olarak yaptığı açıklama şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ele alındı, Türkiye-Rusya ilişkileri değerlendirildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan görüşmede, Ukrayna sorununun bir an evvel barışçı yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

“HEP BİRLİKTE BARIŞIN YOLUNU AÇALIM”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini belirterek, ‘Hep birlikte barışın yolunu açalım’ çağrısını yineledi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ateşkesin sağlanması, insani koridorların açılması ve bir barış anlaşmasının imzalanması için acilen adım atılmasının önemini vurguladı.

Ukrayna tarafıyla ve diğer ülkelerle sürekli temas halinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kapsamlı müzakerelerin yapılması ve netice alınması için çabalarını sürdüreceğini dile getirdi.”

PUTİN: “OPERASYONUN DURMASI KİEV’İN SİLAHLI ÇATIŞMALARI DURDURMASI VE MOSKOVA’NIN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRMESİYLE MÜMKÜN”

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada ise “Rus askeri operasyonunu; Kiev’in silahlı çatışmaları durdurması ve Moskova’nın taleplerini yerine getirdiği takdirde” mümkün olabileceği belirtildi. Kremlin’in söz konusu yazılı açıklaması şöyle:

“Rus Silahlı Kuvvetleri hayat kurtarmak ve sivillerin güvenliğini sağlamak için elinden geleni yapıyor, nokta vuruşları yalnızca askeri altyapı tesislerine uygulanıyor. Bu arka planla birlikte, milliyetçi ve Neo-Nazi oluşumlar Donbas’ı yoğun bombardımana tutmaya devam ediyor ve Ukrayna şehir ve kasabalarında, gerçekten rehin alınan yabancılar da dahil olmak üzere sivilleri ‘canlı kalkan’ olarak kullanıyor.

“TÜRK VATANDAŞLARININ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE TAHLİYESİ İÇİN YARDIMA HAZIRIZ”

Rus tarafının, çatışmayı ortadan kaldırmak için Ukraynalı makamlar ve yabancı ortaklarla diyaloğa hazır olduğu doğrulandı. Aynı zamanda, Ukrayna güvenlik güçlerinin müzakere sürecini uzatma girişimlerinin boşuna olduğuna dikkat çekildi. Bu bağlamda Rus askeri özel harekatının durması Kiev’in silahlı çatışmaları durdurması ve Moskova’nın taleplerini yerine getirdiği takdirde mümkün.

Rusya ve Türkiye Cumhurbaşkanları, iki ülkenin diplomatik ve askeri departmanları arasındaki temasların sürdürülmesinin önemini dile getirdiler. Vladimir Putin, Rus tarafının Türk vatandaşlarının muharebe alanlarından güvenli bir şekilde tahliyesi için gerekli tüm yardımı sağlamaya hazır olduğunu doğruladı.

Rus-Türk ticari ve ekonomik işbirliğini sürdürmek için karşılıklı eğilim vurgulandı.

Özel olarak, Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi Batılı ülkede ivme kazanan Rus kültürüne ve figürlerine karşı yürütülen çılgın kampanya hakkında eleştirel bir değerlendirme yaptı.” (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası