Ege Postası
Geri

Erdoğan'dan Rusya'ya: Alsan ne olur, almasan ne olur'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'den tekstil ve gıda ürünleri ithalatını sınırlamasıyla ilgili olarak "Türkiye bunlarla sarsılacak durumda değildir; alsan ne olur almasan ne olur" dedi.
Erdoğan'dan Rusya'ya: Alsan ne olur, almasan ne olur'
Haberler / Politika
5 Aralık 2015 Cumartesi 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye İnovasyon Haftası kapanış etkinliğinde konuştu. Rusya ile yaşanan uçak krizi ve Rusya'nın yaptırım kararlarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Akımı projesi taleplerimizin karşılanmaması nedeniyle bir süredir tarafımızdan rafa kaldırılmıştır"dedi. 
Rusya'nın açıklamalarını eleştiren Erdoğan, "Rusya ile krizi tırmandırmak için çalışmıyoruz. Onlar gibi konuşmuyor, diplomatik bir dille konuşuyoruz. Bu ülke yeri ve zamanı geldiğinde nasıl konuşacağını iyi bilir" diye konuştu.  Erdoğan, "Türkiye bir kabile devleti değildir. Biz egemenlik haklarımıza karşı operasyon yapanlara karşı uyarılarımızı yaptık" dedi.

'ALSAN NE OLUR ALMASAN NE OLUR...'
"Rusya yaptırım uygularken, Türkiye yaptırım uygulamıyor" diyen Erdoğan, "Biz ürünlerimizi gönderiyoruz. Niye gönderiyorsunuz dediklerinde biz de Rusya bizim stratejik ortağımız diyoruz" ifadesini kullandı. 
Rusya'nın Türkiye'den tekstil ve gıda ürünleri ithalatını sınırlamasıyla ilgili olarak da "Türkiye bunlarla sarsılacak durumda değildir; alsan ne olur almasan ne olur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başka pazarlar bulunur. Yeni kapılar açılıyor. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Türkiye sizin ithalatınızla yıkılacak bir ülke değil. Ürünlerimizi artırıp yeni pazarlar bulacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı iptal edilen Türk Akımı projesiyle ilgili olarak, "Kamuoyunda Türk Akımı Projesi'nin Rusya tarafından durdurulduğu yönünde haberler çıkıyor. Türk Akımı, taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle bir süredir tarafımızdan rafa kaldırılmış bir projedir" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Rusya ile aramızdaki sorunların doğalgaz, Akkuyu Nükleer Enerji Santralı gibi projelere yansıyacağına dair henüz bir işaret yok. Kamuoyunda Türk Akımı Projesi'nin Rusya tarafından durdurulduğu yönünde haberler çıkıyor.

Değerli kardeşlerim, bir defa bu yalan yanlış haberlere inanmayın. Tam aksine Türk Akımı, taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle bir süredir tarafımızdan rafa kaldırılmış bir projedir.

Bunun doğrusunu bilmeniz lazım. Dolayısıyla burada da yaşanan son olaylardan kaynaklanan herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir. Buna rağmen biz Rusya'nın krizi tırmandırma üslubunu ve yöntemlerini asla tasvip etmiyoruz. Şu anda biz onların diliyle de konuşmuyoruz. Biz, diplomatik dille konuşuyoruz. Bu konuda sabırlıyız. Biz milliyiz, biz yerliyiz ve bu ülke bu konuda ne zaman, nasıl, neyi konuşacağını da çok iyi bilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası