Ege Postası
Geri

Erdoğan'dan muhalefete 'Türk eğitim sistemi' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türk eğitim sistemini ileriye taşıyacak her türlü teklife, her türlü tenkide açığız. Bizim bu konuda şimdiye kadar hiçbir kompleksimiz olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Muhalefetin ve ideolojik saplantılarla hareket eden kimi meslek örgütlerinin de meseleye bu şekilde yaklaşmalarını ümit ediyoruz” dedi.
Erdoğan'dan muhalefete 'Türk eğitim sistemi' mesajı
Haberler / Politika
25 Şubat 2022 Cuma 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul’daki Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"Resmi açılışını yaptığımız eğitim-öğretim yatırımlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Toplam 122 okulumuzu resmen hizmete alıyoruz. Eğitim kurumlarımızın beşi özel eğitim kurumu, ikisi bilim sanat merkezi, üçü halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulu, ikisi güzel sanatlar lisesi olarak hizmet vermektedir. Açılışını yaptığımız okulların toplam yatırım bedeli 2 milyar 140 milyon lirayı geçiyor. Yatırımların inşasına destek veren herkese teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığımız dahil tam 25 yıldır aziz İstanbul’umuzun hizmetindeyiz. Şartlar ne olursa olsun hiçbir zaman bahanelerin arkasına saklanmadık.

“BİZİM SINIFLARIMIZ 75 KİŞİLİKTİ, HATTA 100’Ü AŞAN SINIFLAR VARDI ANADOLU’DA, BİZ BÖYLE OKUDUK”

İstanbul’un eğitim kapasitesini tahkim etmek amacıyla tarihi nitelikte pek çok adım attık. Özellikle bunu tabii ana muhalefetin ve yavru muhalefetin çok iyi bilmesi lazım; 67 bin olan öğretmen sayısını 176 bine ulaştırdık. Son dönemlerde gerçekleştirdiğimiz öğretmen atamalarımızda önceliği ve ağırlığı İstanbul’a veriyoruz. 2002’de ilköğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 40 iken bugün bu sayı 21’e inmiştir. Biz, ortaöğretimde tedrisat yaparken bizim sınıflarımız 75’ti, hatta 100’ü aşan sınıflar vardı Anadolu’da, biz böyle okuduk. Eğitim gibi istikbalimizi ilgilendiren meselede çıtayı sürekli yukarı taşıyoruz. Hazırlıklarımızı yaptık, yatırım programımıza son şekline verdik. İstanbul’umuzda, yapım programı kapsamında 5,1 milyar liralık 4 bin 194 derslikli 197 adet projeyi hayata geçireceğiz.

“BUNLAR CHP İKTİDARI DÖNEMLERİNDEYDİ, O DÖNEMLERİ BİZ YAŞADIK”

Eğitimde evrenselleşmenin yanında demokratikleşmesi yönünde de bizden evvel hayal dahi edilemeyen birçok reforma imza attık. 8 yıllık kesintisiz eğitimi 4 artı 4 artık 4 şeklinde revize ederek 28 Şubat zihniyetinin eğitim sistemimizde açtığı kanayan bir yarayı daha iyileştirdik. Bugün temel derslerin yanına, isteyen her evladımız Kuranı Kerim’i ve sevgili peygamberimizin hayatını ders olarak seçebiliyor. Yaşayan diller ve lehçeler gibi, seçmeli dersler gibi derslerle kültür mirasımızı koruyoruz. Teksir kağıdı nedir bilir misiniz, yani saman kağıdı? Teksir makinası vardı, böyle kolla çalışır; o kağıtla ders notları hazırlanır ve mürekkep her tarafa dağılmış. İşte o notları satın alırdık, abilerimizden isterdik vermezlerdi. Biz böyle okuduk. Dedik ki yavrularımız kuşe kağıttan ders kitaplarını sırasının üzerinde bulsun, öyle eğitim-öğretim görsün. Ya Bay Kemal; işte biz eğitim-öğretimi böyle yaptırıyoruz. Bunlar CHP iktidarı dönemlerindeydi, o dönemleri biz yaşadık.

Sınırlarımızın ötesine baktığımızda, gelişmiş ülkeler olmak üzere birçok devletin temel sorunun yaşlanan nüfus olduğunu görüyoruz. Özellikle nüfusu giderek yaşlanan Avrupa ülkelerinin ekonomiden üretime kadar her alanda çok ciddi sorunlarla karşılaşacağı anlaşılıyor. Türkiye, diğer birçok konuda olduğu gibi nüfus bakımından da önemli avantajlara sahiptir.

“TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİ İLERİYE TAŞIYACAK HER TÜRLÜ TEKLİFE, HER TÜRLÜ TENKİDE AÇIĞIZ”

Bir taraftan evlatlarımızı en donanımlı şekilde hayata hazırlarken onların iyi insanlar olarak yetişmeleri ihmal edilmemelidir. Diğer türlü verilerin, emeklerin, gösterilen çabaların, yapılan bu yatırımların hedeflerine ulaşılması çok zor olacaktır. Bu konuda özellikle elbette devletin kurumlarıyla beraber ailelere, öğretmenler, sivil toplum kuruluşlarına, vakıflara, derneklere, medyaya, belediyelere de önemli görevler düşüyor. Millet olarak eğitim meselesinde güç birliği yaptığımızda hedeflerimize çok kısa sürede varacağımız aşikardır. Bu vesileyle bir hususun altını çizmekte fayda görüyorum. Türk eğitim sistemini ileriye taşıyacak her türlü teklife, her türlü tenkide açığız. Bizim bu konuda şimdiye kadar hiçbir kompleksimiz olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Muhalefetin ve ideolojik saplantılarla hareket eden kimi meslek örgütlerinin de meseleye bu şekilde yaklaşmalarını ümit ediyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası