Ege Postası
Geri

Erdoğan'ın darbeden geç mi haberi oldu

NTV yayınına katılan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop, "Böyle bir hareket haber alınmalı ve o anda da Cumhurbaşkanı ve Başbakan bilgilendirilmeliydi" dedi.
Erdoğan'ın darbeden geç mi haberi oldu
Haberler / Politika
21 Temmuz 2016 Perşembe 08:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

O gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığında, tablodan tam olarak haberdar olmadığını belirten Şentop, şunları söyledi:
"İlk bilgiler geldiği zaman saat 21.00 civarı Cumhurbaşkanımızı aramıştım. Sorduğumda o da benzer bilgilere sahip olduğunu söyledi. Biz de bir yerindeydik diye yeni hikayeler yazmaya çalışanlar var. Açık söyleyeyim ben o saatte aradığımda Sayın Cumhurbaşkanı tablodan tam olarak haberdar değildi. Başbakan'ın da aynı şekilde haberdar olmadığını biliyorum. Böyle bir hususta bu kadar büyük bir hareketin hemhaber alınması lazım hem de bürokratlar tarafından başka bürokratlarla görüşülmesi yerine Cumhurbaşkanına ve siyasi iktidara bildirilmesi gerekirdi. Saat 15-16 civarında askerlere bilgi verilmiş bu da verilmeliydi muhakkak ama bu işin başında Başbakan var Cumhurbaşkanı var. Bu konuda ihtimal ne olura olsun yüzde binde bir bile olsa neye mal olacağını biliyoruz. Olabilecek en hızlı şekilde gerekli tedirleri almaya imkan sağlayan zaman dilimi içerisinde bildirilmesi gerekir." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası