Ege Postası
Geri

Erdoğan'ın tepkisi ses getirdi

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Myanmar güvenlik güçlerinin uyguladığı "aşırılıktan" derin endişe duyduğunu belirterek, itidal çağrısında bulundu.
Erdoğan'ın tepkisi ses getirdi
Haberler / Politika
2 Eylül 2017 Cumartesi 07:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Guterres,  Arakan'da "insani felaketin" önlenmesi için "güvenlik operasyonlarını" sürdüren  Myanmar güçlerine, sükunet ve itidal çağrısı yaptı.

Myanmar hükümetinin ihtiyaç duyanlara güvenlik ve BM ile diğer  kuruluşların sunduğu yardımlara erişim imkanı sağlama sorumluluğu olduğunun  altını çizen Guterres, "Şu andaki durum, bu şiddetin temellerinde yatan nedenlere  bütüncül bir şekilde yaklaşmanın aciliyetini vurguluyor. Myanmar hükümetine,  Arakan Danışma Komisyonunun önerilerini hayata geçirme çağrısı yapıyorum."  ifadelerini kullandı.

Bangladeş'in arakanlı sığınmacılara verdiği desteğe de teşekkür eden Guterres, sığınmacıların BM ve ortağı yardım kuruluşlarının desteğine  ulaşmalarının temin edilmesini istedi.

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında son 1 haftada çok sayıda Arakanlı Müslüman sivil hayatını kaybetti.

Saldırılarda 60'tan fazla köy hedef alınıp bu köylerden onlarcası  yakılırken on binlerce Arakanlı, can güvenliği nedeniyle bölgeden kaçmaya  çalışıyor.

Myanmar hükümetinin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izini  vermemesi nedeniyle ölü sayısı saptanamıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası