Ege Postası
Geri

Erdoğan muhalefeti eleştirdi; AK Parti sloganı attırdı

Daha önce toplu açılış yaptığı Kars'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 'Hasret gidermek ve hasbihal etmek' için geldiğine vurgu yaptı. Erdoğan konuşması sırasında AKP'nin "Onlar konuşur AK Parti yapar" sloganının "Onlar konuşuyor" kısmını dile getirmesi üzerine mitinge katılanlar ise hep bir ağızdan "AK Parti yapar" diye bağırdı.
Erdoğan muhalefeti eleştirdi; AK Parti sloganı attırdı
Haberler / Politika
2 Haziran 2015 Salı 17:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Cumhurbaşkanı Karslılarla Buluşuyor' mitinginde CHP , MHP , HDP'yi sert biçimde eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalancılıkla suçlayan Erdoğan, diğer iki partiden birinin siyasi Kürtçülük, diğerinin siyasi Türkçülük yaptığını söyledi, bunlara 7 Haziran'da sandıklarda ders verilmesini istedi. Tarafsızlığına “gölge” düştüğü eleştirileri yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinge katılanlara AKP 'nin sloganını attırması dikkat çekti. Meydanlarda “Her partiye eşit mesafedeyim ama gönlümde bir parti var” diyen Erdoğan’ın, AKP’nin “Onlar konuşur AK Parti yapar” sloganının “Onlar konuşuyor” kısmını dile getirmesi üzerine kalabalık da hep bir ağızdan “AK Parti yapar” diye bağırdı. Bu sloganının ardından Erdoğan konuşmasını sürdürdü.
TOPLU AÇILIŞI YAPMIŞTI 
Kars'ta daha önce TANAP'ın (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) temel atma törenine katıldığı anımsatan Erdoğan, o gün toplu açılış yaptığını, bugün ise, 'Hasret gidermek ve hasbihal etmek' için geldiğine vurgu yaptı. Türkülerde olduğu gibi, Kars'tan ayrı kalamadığını, her fırsatta Kars'a geldiğini ifade eden Erdoğan, Sarıkamış ruhunu anlamayanların yeni Türkiye'yi anlamayacağını bildirdi. Moskova'daki askeri müzede sergilenen günlükte bir Rus kurmay başkanının anılarının yer aldığını, Allahuekber dağlarında gördüğü manzarayı anlatırken, "Türk müfrezesini esir alamadık. Bizden çok evvel Allah'larına teslim olmuşlardı" dediğini hatırlattı. Vatandaşların 'Başkomutan' sloganı atmaları üzerine Erdoğan, "Anayasadaki başkomutandan bahsediyorsunuz değil mi'" diye karşılık verdi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kafkas cephesinde şehit düşenleri rahmetle anarken, bu milletin gönül dünyasının sınırlarının 780 bin kilometrekareden ibaret olmadığını, 12 yıldır mazlum olan kardeşlere el uzattıklarına işaret etti. Erdoğan, bugün 'Türk, Kürt, Azeri, Gürcü' diyerek halkı bölmeye çalışanların varolduğunu belirtti. Ülkede bulunan iki partiden birinin siyasi Kürtçülük, diğerinin siyasi Türkçülük yaptığını, bunlara 7 Haziran'da sandıklarda ders verilmesini istedi. Bunların bizi bölmelerine izin verilmemesini isteyen Erdoğan, tek bayrak vurgusu yaparken, "Bu vatan üzerinde operasyon düşünenler karşılarında bizi bulur" dedi.
"GÜYA HOCA EFENDİYMİŞ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen için "Güya hoca efendiymiş" dedikten sonra Mekke veya Medine yerine Amerika'ya gitmesini eleştirdi. Erdoğan, "Şimdi küçük imamlar da kaçıyor. İmam, mihrabı bırakıp kaçar m? Bunların ki kaçıyor. Çünkü bunlar devleti ele geçirmek istiyorlardı. Bizde yanıldık, aldandık. Bu milleti kimseye böldürmeyiz. Bu vatan üzerinde kimseye operasyon yaptırmayız. Devletimizi parçalamaya yeltenenlere müsaade etmeyiz. Aksi takdirde Çanakkale, Sarıkamış şehitlerinin bize bıraktıkları emanete ihanet etmiş oluruz" dedi ve şunları söyledi:
"TÜRKMENLERE YARDIM GÖTÜREN TIR'LAR İLE BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ"
"Bu ülkede Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize yardım götüren TIR'ları durdurarak ihanet içine girenler oldu. İşte o paralel yapı. Biz şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkarak bu hainlerin yakasına yapışıp takip ettik. Adalet önüne çıkmalarını sağladık. Türkmen kardeşlerimiz bize teşekkür ediyor bunun için. Bayır bucak Türkmenleri eğer siz bizi yalnız bıraksaydınız bizim halimiz nice olurdu diyorlar. Aynen CHP'nin geçmişindeki Boraltan köprüsünde Azeri kardeşlerimizin Stalin'in askerlerine bırakılması olayı var ya, 144 tane Azeri'nin orada şehit edilmesi olayı var ya. Azeri şairin dediği gibi 'Keşke bizi siz öldürseydiniz de onlara teslim etmeseydiniz.' İşte mesele bu. Suriye Türkmen meclisinin eski başkanı 'Türkiye'nin yardımı olmasaydı 1 milyon şehit' vermek zorunda kalacaklarını söylüyor. MHP'nin Suriye Türkmeni olan milletvekili şahsıma ve başbakana teşekkür ediyor. MHP'nin genel başkanı çıkmış suçlama yapıyor. Söylediklerine bakıyorsunuz Esed'in Pensilvanya'nın Kandil'in milliyetçisi. Çünkü onlarla aynı çizgiye gelmiş. Bir tek bu milletin milliyetçisi değil. Ey Bahçeli sen bu milletin milliyetçisi olana kadar bu millet sana itibar etmeyecek bunu bilesin."
KILIÇDAROĞLU'NU YALANCILIKLA SUÇLADI
Ana muhalefet liderinin Esad, Pensilvanya, Kandil'in ağı ile konuştuğunu savunan Erdoğan, "Biz Türkmenler'e yardım ediyormuşuz gizli gizli. Yardım gizli gizli gider miymi? Esed'in Pensilvanya'nın Kandil'in ağzıyla konuşuyor. Biz Türkmenler'e yardım ederken, bunlar onları katleden Esed ile hatıra fotoğrafı çektiriyordu. Ey Kılıçdaroğlu bu ülkenin siyasetçisi olmayı öğrenene kadar bu millet sana da itibar etmeyecek. Bunu da bilesin" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun akşam geç geldiğini, Kars'ta ne konuştuğunu sorgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:"Et Balık Kurumu'nu 'Et süt kurumuna döndüreceğiz' dedi. Et ve balık kurumunun adını değiştireceğini söyledi. Adı 'Et ve süt kurumu' olacak dedi. Bu kurumun adı 2013 yılında et ve süt kurumu olarak başbakanlığım döneminde değişti zaten. Görev alanını da buna göre yeniden düzenledik. Şu an size gösterdiğim Resmi Gazete'dir. Resmi Gazete'de yayımlanan şu özellikle kararı burada göstereyim istedim ki sizi nasıl aldatma gayreti içine giriyorlar, bunu bilin. Ya siyasetçi bu denli yalancı olur mu y? Bunun yanlışlarını düzeltmekten bıktım. Et kombinası kuracağız Kars'a diyor. 2015 yılında kombina inşaatına başlanacak. Günlük 750 büyükbaş kesim kapasiteli kombinayla ilgili 15 gün içinde ihaleye çıkılıyor. Bunların kararı alındı. Ama bitmedi. Bitmedi son günlerde 'Cumhurbaşkanlığı sarayın altın kaplama klozetleri var' diyor. TRT'de canlı yayında 'Cumhurbaşkanlığı sarayında altın klozert varsa gel gör, Ben hemen cumhurbaşkanlığını bırakacağım' dedim. İspat edemez, göremezsen bu CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misi? Bbu CHP'nin başına gelirken de yalan söyledi. Ziya Paşa'nın güzel bir sözü var: Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsı? Dün Kars nasıl güldüyse Türkiye sana gülüyor haberin olsun. Yaşadığı ülkeye bu kadar yabancı bir siyasetçiye devlet teslim edilir m? Zaten buna SSK'yı teslim etmişler iflas hale getirdi. Derhal kovaladılar."

"CUMHURUN BAŞISINIZ ANLATACAKSINIZ"

Diyanet, imam hatiplerle uğraşan bir muhalefet olduğunu öne süren Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili "Sen bu milleti dinsiz mi sandı? Bunlar dağda Zerdüştlük eğitimi veriyorlar. Dağa kaçırdıkları o genç yavrulara Zerdüştülük eğimi verdikleriyle ilgili belgeler her şey elimizde. Bunların ne İslam'la, ne dinle uzaktan yakından alakası yok. Benim dindar Kürt kardeşim bunların arkasından gidemez, gitmemeli. Ben kendi adıma bunlara cevap vermekten hicap duyuyorum ama milletin gerçekleri görmesi için mecburen bunları anlatıyorum. Bir cumhurbaşkanının görevi budur. Cumhurun başısınız anlatacaksınız. Kardeşlerim bitmedi din derslerini kaldıracaklarmış. Öyleyse Pazar günü bunlara bir cevap gerekmez m? Şu 4 gün çok çalışmak gerek. Dinini, diyanetini bilemeyen bir nesil ne olu? Kaybolur" dedi. 'Terör örgütünün güdümündeki' nitelendirdiği partinin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 'Hayır' dediğini ifade eden Tayyip Erdoğan, eskiden bu 'Hayır' işini ana muhalefetin yaptığını, bu vazifeyi şimdi onların yaptığını belirtti. Bunların Güneydoğu, Doğu'da yapılan yatırımların karşısında dikildiklerini kaydeden Erdoğan, bunlara rağmen Hakkari, Şırnak, Kars, Muş, Ağrı havalimanlarını bitirdiklerini bildirdi. Ani Harabelerin'e giderken yolun sağ tarafında bir çobanın evine konuk olduğunu anımsatan Erdoğan, eski koalisyon dönemlerinden söz etti. Beş yıllık iktidarları olmasına rağmen 3.5 yılda bırakıp kaçtıklarını anlatan Erdoğan, "İnanın bunlara 5 koyun verin, kaybederler" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası