Ege Postası
Geri

Erdoğan talimatı verdi: AK Parti, gurbetçileri ikna etmeye çalışacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililerine gurbetçileri ikna etmesi için talimat verdi. Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı, sınır kapılara giderek tatil için Türkiye'ye gelen gurbetçilere kitapçıklar dağıttı.
Erdoğan talimatı verdi: AK Parti, gurbetçileri ikna etmeye çalışacak
Haberler / Politika
20 Ağustos 2024 Salı 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti, gurbetçileri ikna etmek için kolları sıvadı. AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı, 2028 seçimleri hazırlıkları kapsamında Türkiye'ye tatile gelen gurbetçilere sınır kapılarında dağıttığı kitapçıklarla, son 23 yıl içinde yurt dışındaki Türk vatandaşları için yapılan hizmetleri tanıtıyor.

Kitapçıklarda oy kullanma imkânları, e-Devlet sayesinde Türkiye’ye gelmeden yapılabilen resmi işler, nüfus ve pasaport işlemleri, dövizle askerlik, sosyal güvenlik, sağlık ve gümrük, trafik, seyahat kolaylıkları anlatılıyor.

Kitapçıklarda, 2002 yılında 163 olan dış temsilcilik sayısının 260’a yükseldiği ve e-Konsolosluk hizmetleri, gezici konsolosluk birimleri, 8 dilde 7/24 hizmet veren konsolosluk çağrı merkezi gibi yeni hizmetlerin sunulduğu bilgileri de bulunuyor. Ayrıca, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının temsil edilmesi için milletvekillerinin seçilmesi gibi yenilikler de vurgulanıyor.

Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla kurulan Yunus Emre Enstitüsü, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluğu, Türkiye Maarif Vakfı ve TBMM Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu gibi kuruluşların faaliyetleri de kitapçıklarda yer alıyor.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası