Ege Postası
Geri

Erdoğan ve E-Devlet görüntüsüyle dolandırıcılık

Son zamanlarda sosyal medyada birçok yurttaşın karşısına çıkan ve ‘kart aidat iadesi’ yapılacağını ifade eden sponsorlu gönderide AK Parti logosu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kullanılması dikkat çekti.
Erdoğan ve E-Devlet görüntüsüyle dolandırıcılık
Haberler / Güncel
2 Mart 2020 Pazartesi 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - İlk olarak sosyal medya platformları üzerinden sponsorlu bir şekilde paylaşılan gönderiyle vatandaşların karşısına çıkan ve aslı olmayan görselde “Vatandaşlarımızın dikkatine, 5993 sayılı kanun gereği ‘Kart Aidat’ iadelerinizi web-sitemiz üzerinden alabilirsiniz” ifadeleri yer alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı ve AK Parti logosunun da kullanıldığı gözden kaçmadı.

Hazırlanan bu asılsız ifadelerin yer aldığı görsele dokunulması veya tıklanılması durumunda vatandaşların karşısına T.C. E-Devlet uygulaması arayüzü tasarımına benzer bir pencere açılıyor. Açılan pencereye dikkatli bakıldığında vaktindeaidatiadeler.com uzantılı bir internet sitesinde E-Devlet uygulamasının sahte arayüz tasarımında, vatandaşların kredi kartı bilgilerini girmesi isteniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası