Ege Postası
Geri

Erdoğan’ın ‘Anayasa’ çağrısına CHP’li Yücel’den yanıt: Demokratik anayasa beklemek hayalperestlik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Anaysayı değiştirelim’ çağrısına yanıt veren CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, “Anayasa’yı yok sayan, ihlal etmekte sakınca görmeyen bir iktidarın demokratik ve katılımcı bir Anayasa yapmasını beklemek biraz hayalperestliktir” dedi. Öte yandan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Yücel, “İYİ Parti, 81 ilde kendi adayları ile seçime gireceklerini açıklasa da ben yerel seçim başladığında birçok yerde ittifak yapılacağını öngörüyorum" diye konuştu.
Erdoğan’ın ‘Anayasa’ çağrısına CHP’li Yücel’den yanıt: Demokratik anayasa beklemek hayalperestlik
Haberler / Politika
14 Eylül 2023 Perşembe 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi'nde düzenlenen "Yeni Anayasa Sempozyumu"nda tüm siyasi partilere seslenerek, " Bize düşen kapıları çalmak. Buradan tüm siyasi partilere, STK'lara, akademi mensuplarına sesleniyorum. En ideal Anayasa metnini bulmak için gelin konuşalım, tartışalım, müzakere edelim ama bu süreçten kaçmayalım" demişti.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, katıldığı bir canlı yayında, Erdoğan’ın ‘anayasayı değiştirelim’ çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

'GÜNDEMİ MEŞGUL ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Türkiye’nin demokratik yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı olsa da AK Parti’nin niyetinin bu olmadığını dile getiren Deniz Yücel, “Türkiye’nin elbette daha demokratik bir Anayasa’ya ihtiyacı var. Ama o gün bugün değil. Zaten değişikliği gündeme getiren AK Parti’nin de niyeti bu değil.  Yerel seçimlere giderken gündemi meşgul etmek istiyorlar” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in açıklamaları şu şekilde;

“Anayasa’yı yok sayan, ihlal etmekte sakınca görmeyen bir iktidarın demokratik ve katılımcı bir Anayasa yapmasını beklemek biraz hayalperestliktir. Toplumun böyle bir gündemi ya da beklentisi yok. Toplumun gündemi: Hayat pahalılığı, ekonomi, yoksulluk. AK Parti iktidarının az bir farkla kazandığı seçim var. Evet, kazandılar ama güçlü çıkamadılar. Yerel seçimlere giderken toplumun asıl gündeminin unutturmaları gerekir. Türkiye’nin elbette daha demokratik bir Anayasa’ya ihtiyacı var. Bu başkanlık sistemi Türkiye’yi uçuruma sürükledi. Ama o gün bugün değil. Zaten değişikliği gündeme getiren AK Parti’nin de niyeti bu değil.  Yerel seçimlere giderken gündemi meşgul etmek istiyorlar. Üzerinde konuşabileceğimiz bir metin ya da madde yok. O zaman görüşlerimizi daha net paylaşırız” diye konuştu.

İTTİFAK YAPILACAĞINI ÖNGÖRÜYORUM

Öte yandan CHP’li Deniz Yücel hem yerel seçim hem de CHP’deki kurultay ve kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’nin 81 ilde kendi adayları ile seçime girme yönünde aldığı kararı değerlendiren Yücel, “İYİ Parti, 81 ilde kendi adayları ile seçime gireceklerini açıklasa da ben yerel seçim başladığında birçok yerde ittifak yapılacağını öngörüyorum. Neticede bu tarihi bir sorumluluk. Bu CHP’nin olduğu kadar diğer muhalefet partilerinin de sorumluluğu” dedi.

“FATURA BİR KİŞİYE KESİLMEMELİ”

CHP’de değişim tartışmalarına dikkat çeken Yücel, “CHP’de değişim talebi her zaman olur. 14 Mayıs’tan çıktık, ikinci turda da kazanamadık. Büyük bir inançla girdiğimiz seçimi kazanamadıktan sonra birtakım eleştirilerin olması doğaldır. Kongrelerde de bu tartışılır. Kurultay’da da bu böyledir. Kemal Kılıçdaroğlu çok önemli bir süreç yürütmüştür. Millet İttifakı yüzde 50’ye yakın bir oy aldı. Kazanama faturasını bir kişiye çıkartmak haksızlıktır. CHP, kongrelerinin sandık kurularak yapıldığı yegane partilerdendir” ifadelerine yer verdi.

ÖZEL HAKKINDA ÇARPICI AÇIKLAMALAR

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlık için yola çıktı. Özel’in adaylığını değerlendiren Yücel, “Özgür Özel, 12 yıldır milletvekilliği yapıyor ve çok başarılı. Başarılı bir grup başkanvekiliydi, şu anda da grup başkanı. Enerjisi, motivasyonu ve çalışkanlığı ile her türlü sorumluluğun altından kalkabilir. Bir iddia ortaya koyuyor bu da parti içinde çatışma ya da ayrışma var demek değildir. Cuma günü yapacağı açıklamayı da takip edeceğiz. Kurultay’da aday olabilir, bu CHP açısından da Kemal Kılıçdaroğlu açısından da çekinilecek bir şey değil. Demokrasinin bir gereği ve zenginliğidir. Kongre her zaman CHP’de yenilenmedir. Ben yerel seçimlerde kurultay ve kongreler CHP’nin başarısına gölge düşürmez” diye konuştu.

 

 

Deniz Yücel'den Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi çıkışı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası