Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde özellikle gurbetçi vatandaşların tatilini geçirmek üzere memleketlerine gelmesiyle dövizde hareketlilik yaşandığı ifade edildi.
Gurbetçilerin ilçede sürekli olarak döviz girdisi sağladığını söyleyen döviz bürosu sahibi İlhan Yazıcıoğlu, “Ramazan Bayramı’nın da yaz aylarına gelmesi vesilesiyle daha çok gurbetçi vatandaşımız memleketine geldi. Bu da isabet oldu. Ereğli de döviz olarak bundan nasibimizi alıyoruz.” dedi.
Yazıcıoğlu şunları söyledi: “İşsizlik dolayısıyla özellikle Rusya, Libya, Suudi Arabistan gibi ülkelere giderek yurt dışında çalışan insanlarımızın özellikle dolar yönünde geri dönümleri oluyor. Bu doğrultuda dolar sirkülasyonu artmaya başladı. Ayrıca Erdemir’de sözleşme imzalanması da piyasalara olumlu yansıdı.”