Ege Postası
Geri

Ergenekon Davası'nda sanıkların son sözleri alınmaya başlandı

Ergenekon Davası'na bakan mahkeme, sanık savunmalarının tamamlandığını, araştırılacak başka bir konu da kalmadığını belirterek sanıkların son sözlerini almaya başladı.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon Davası'nda...
Ergenekon Davası'nda sanıkların son sözleri alınmaya başlandı
Haberler / Güncel
21 Haziran 2013 Cuma 21:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ergenekon Davası'na bakan mahkeme, sanık savunmalarının tamamlandığını, araştırılacak başka bir konu da kalmadığını belirterek sanıkların son sözlerini almaya başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon Davası'nda yaklaşık 2 saat aranın ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, aldıkları ara kararı okudu. Tutuklu sanık Ergün Poyraz'ın reddihakim talebinde bulunduğunu belirten Başkan Özese, bu talebin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu ve yasada belirtilen hakimin veya heyetin reddine ilişkin konulardan olmadığını belirterek talebin reddine karar verdiklerini açıkladı.

Sanıklar ile avukatları tarafından yapılan taleplerin ise ise 'daha önceden karar verildiği', 'Mükerrer talep olduğu', 'Davaya bir yenilik katmayacağı' gibi gerekçelerle redlerine ve bu konularda bir karar verilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Başkan Özese tüm bu açıklamaların ardından esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını halen yapmayan sanıkların mahkemeye gönderdikleri mazeretlerinin, dava dosyasının geldiği aşamayı da dikkate alarak reddine karar verdiklerini açıkladı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, 20 Ekim 2008 tarihinden bu yana yaklaşık 56 aydır devam eden Ergenekon Davası'nda sanıkların esas hakkındaki savunmalarının tamamlandığını açıkladı. Dava dosyası incelendiğinde araştırılacak bir konu kalmadığını da belirten Özese, hazır bulunan tutuklu sanıklardan sırayla son sözlerini almaya başladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası