Ege Postası
Geri

Ergüney: Ekonomik çıkmazdaki iş adamları için fon oluşturulmalı

Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, iflas eden ya da iflas ertelemesi kararı alan iş adamlarının, yeniden ekonomiye kazandırılması amacıyla hükümetin İşadamları Yardım Fonu (İŞYAF) kurmasını...
Ergüney: Ekonomik çıkmazdaki iş adamları için fon oluşturulmalı
Haberler / Ekonomi
17 Haziran 2013 Pazartesi 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, iflas eden ya da iflas ertelemesi kararı alan iş adamlarının, yeniden ekonomiye kazandırılması amacıyla hükümetin İşadamları Yardım Fonu (İŞYAF) kurmasını istedi.

    İşadamları için yardım fonu kurulması için OSB yönetimi harekete geçti. Her yıl çok sayıda iş adamının iflas nedeniyle ya da ödeyemediği çek- senet yüzünden intihar ettiğini iddia eden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ergüney, hükümetten bu konuda yardım istediklerini söyledi. Parasını gecelik faiz yerine üretim ve istihdama kanalize eden iş adamlarının ekonomik olarak koruma altına alınması istendi.

    Devletin işsizlik maaşıyla işini kaybedenlerde verdiği desteğin, fabrikasını, yatırımını kaybeden iş adamlarına da vermesinin gerektiğini belirten Ergüney, "Memurun gelecek kaygısı yok. İşini yapıyor. Maaşını alıyor. İşten çıkartılanlara devlet işsizlik maaşı veriyor. Ancak üretim ve istihdam için risk üstlenen iş adamı iflas ettiğinde ya da fabrikasının kapısına kilit vuracak kadar ekonomik çıkmaza girdiğinde devlet yardım elini uzatmalı. Bu amaçla ekonomik sıkıntı içinde olan iş adamlarına faizsiz, uzun vadeli kredi verecek bir fon oluşturulmalı. Hükümetin böyle bir fon oluşturması halinde ekonomideki durağanlık canlılık kazanır. Üretim ve istihdam da daralma yaşanmaz. Hepsinden önemlisi ise iş adamları sermaye ve itibar kaybı nedeni ile intihar etmesin. Maalesef her yıl çok sayıda iş adamı iflas ettiği için ya da ekonomik çıkmaza girip, tutunacak bir dal bulamadığı için canına kıyıyor." dedi.

    Küresel krize rağmen ekonomisi büyüyen Türkiye'nin sermayeyi güçlendirmek, üretim ve istihdamı arttırmak adına iş adamlarına yardım fonunu kurmasının elzem olduğuna işaret eden Zafer Ergüney, "Söz konusu fon için ülkemizde muazzam bir potansiyel var.Bu potansiyeli harekete geçirecek bir kanunun çıkartılmasıyla iş adamları güven içerisinde, tefecinin eline düşürülmeden, ya da banka faizleri altında ezilmesine izin verilmeyecektir. İş adamları olarak, hükümetten ve Sayın Başbakan'dan bu konuda ilgi ve destek bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası