Ege Postası
Geri

Erkek hemşire fotoğrafçı oldu iddiası

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde görevli, Sağlık Sen işyeri temsilcisi erkek hemşire R.K.'nin (Ramazan Küçükcan) 'fotoğrafçı' olarak görevlendirildiğini öne sürdü. Doğruyol, "Hastanede diğer hemşireler ayda 9 nöbet tutarken, bu arkadaşımız fotoğrafçılık yapmaktadır" dedi.
Erkek hemşire fotoğrafçı oldu iddiası
Haberler / Genel
25 Haziran 2014 Çarşamba 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Ahmet Doğruyol, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi hiçbir dönemde olmadığı kadar kötü yönetildiğini söyledi. Doğruyol, "663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) uygulamaya konulmasıyla profesörün başhekim olduğu kuruma, profesörün üstüne dahiliye uzmanı yönetici olarak getirilmiş ve yanlışlar zinciri başlamış, ardından sırasıyla başhekimin, hastane müdürünün, baş hemşiresinin pek çok servis sorumlusunun görevden alınması ve yıllardır aynı işi yapan pek çok personelin sadece sendikal endişelerle görev yerlerinin değiştirilmesi, kurumda çalışma huzurunu bozmuştur. Görevden alınanların yerine getirilen idarecilerin, hastane yönetimi konusunda uyguladıkları yenilikler, maalesef kurumun ve personelin lehine değil, aleyhine olmuştur" dedi.

Polis memurluğundan hastane müdürlüğüne geçtiğini belirttiği hastane müdürünün ilk icraatının, 14 yıldır mutemetlik görevini yürüten, sendikalarının işyeri baştemsilcisi Mehmet Şen'in birimine geçici görevlendirmeyle gelen bir başka memuru sorumlu yaparak psikolojik baskı yaratmak olduğunu öne süren Doğruyol, "Belli bir süre sonra da 14 yıldır aynı görevi yapan işyeri temsilcimizin görev yeri değiştirilmiştir. İşyeri temsilcimiz olan hemşire arkadaşımızın da, Tıbbi Hizmetler Müdürü tarafından görev yeri değiştirilmiştir. Yönetim kurulu üyemiz Hakan Genç arkadaşımız da tam 16 yıldır layıkıyla yaptığı Radyoloji birimi sorumluluğundan hastane yöneticisinin imzasıyla alınmıştır. Görev yaptıkları süre içerisinde beş başhekimimizle çalışan bu arkadaşlarımız onca yıl sorunsuz görevlerini yaparlarken ne oldu da bir anda görevlerinden alındıla? Bunun dışında pek çok üyemizin de görev yerleri değişik gerekçelerle değiştirildi" diye konuştu. 

Bütün bunlara karşılık Sağlık Sen'in hastanedeki sendika temsilcisi R.K.'nin asli görevi hemşire olmasına rağmen, diğer hemşireler ayda 9 nöbet tutarken, bu kişiye genelgeye aykırı olarak, asli görevi yerine fotoğrafçılık yaptırıldığını öne süren Doğruyol, "Şahsıyla ilgili Genel Sekreterliğe yazdığımız aynı konuyla ilgili yazının cevapları da birbirinden farklı gelmiştir. Kurumda basın yayın halkla ilişkiler ihalesi yapılmış, buna rağmen söz konusu hemşire arkadaş elinde fotoğraf makinesiyle kurumda fotoğraf çekme işleri yapmaktadır. Görülmektedir ki hastane idarecileri ve İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Behsat Özkan ve Eşref Okunakol (İdari Hizmetler Başkanı) da asli görevlerini yerine getirmek yerine kendilerini sendikal faaliyetlere adamışlardır. Sağlık Sen'in temsilcilerini korumayı kendilerine görev edinmişlerdir" dedi.

Ahmet Doğruyol, hastane yetkilerinin daha önce kendilerine, R.K.'nin basın yayın halkla ilişkiler ihalesi yapılana kadar fotoğraf çekme işini yaptığı, sonrasında bıraktığı bilgisini verdiklerini dile getirdi. Ancak bunun doğru olmadığını, R.K.'nin hala bu işi sürdürdüğünü iddia etti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası