Ege Postası
Geri

Erol'dan Kahraman'a Che mektubu

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Che hakkındaki sözlerinden dolayı TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a bir mektup yollayarak, “Size önerim, Che Guevara’nın öldüğünde sırt çantasında çıkan Atatürk’ün Nutkunu okumanızdır” dedi. Erol'dan Kahraman'a Guevara mektubu
Erol'dan Kahraman'a Che mektubu
Haberler / Politika
30 Ağustos 2016 Salı 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hayatını sömürüye karşı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine adayan devrimci Che Guevara için “Eşkıya" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a bir tepki de CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'dan geldi.Gürsel Erol, TBMM Başkanı’na mektup yazarak tepkisini dile getirdi. 

İşte Erol’un TBMM Başkanı’na yolladığı o mektup:

Sayın İsmail KAHRAMAN

TBMM Başkanı

Sayın Başkanım,

Öncelikle size bir hatırlatma yapmak isterim. TBMM Başkanı seçildikten sonra artık kendi ideolojik düşüncelerinize ve partinizin politikalarına göre söylemlerde ve davranışlarda bulunma hakkına sahip değilsiniz.

Siz AKP Grup Başkanı veya Başkanvekili değil parlamentoda bulunan tüm siyasi partilere mensup milletvekillerinin başkanısınız.

Yani CHP’li bir milletvekili olarak benim de meclis başkanımsınız. Kamuoyuna açıkladığınız tüm düşüncelerinizi ve fikirlerinizi bu sorumlulukta yapmalısınız.

Küba’daki diktatörlük rejime karşı mücadele vermiş dünya tarihine geçen ve kendi coğrafyasında direniş ve halk kahramanı olarak görülen Ernesto Che Guevara’yla ilgili açıklamanız ne diplomatik ne de siyasi nezakete yakışan bir söylemdir.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu dönemde bu açıklamanızı hoş görmüyor ve tepkiyle karşılıyorum.

Ayrıca size bir hatırlatma da yapmak isterim. Che Guevara öldüğünde sırt çantasında Ulu Önderimiz Atatürk’ün Nutku çıkmıştır.

Üzüntümüz Che Guevara bile Atatürk’ün Nutkunu okuyarak Atatürk’ü anlamaya çalışırken bugün ülkemizin kaderinde söz sahibi olanlar maalesef Atatürk’ü anlamış değillerdir.

Size önerim Che Guevara’nın öldüğünde sırt çantasında çıkan Atatürk’ün Nutkunu okumanızdır.

Saygılarımla (duzgunhaber.com.tr)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası