Ege Postası
Geri

Erzurum İl Özel İdaresi'nden eğitime dev yatırım

Erzurum İl Özel İdaresi, il genelinde 133 derslik, 36 köyde öğretmen lojmanı ile 6 anaokulu inşaatını başlattı.     Erzurum son yıllarda eğitim sıralamasında üst basamaklara yükselmeye başladı. Eğitimde başarı çıtanın...
Erzurum İl Özel İdaresi'nden eğitime dev yatırım
Haberler / Güncel
12 Haziran 2013 Çarşamba 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum İl Özel İdaresi, il genelinde 133 derslik, 36 köyde öğretmen lojmanı ile 6 anaokulu inşaatını başlattı.

    Erzurum son yıllarda eğitim sıralamasında üst basamaklara yükselmeye başladı. Eğitimde başarı çıtanın yükselmesiyle birlikte, eğitim yatırımları da hız kazandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, eğitime önemli bir bütçe ayırdıklarını söyledi. Yazıcı, geçen yıla göre bu yılki eğitim ödenek ve yatırımlarında yüzde 50 artış yaşandığını dile getirdi.

    Gelecek yıl İl Özel İdaresi'nin kapanacak olmasından dolayı ödeneklerinin tamamını kullamayı hedeflediklerine değinen Yazıcı, rekor düzeyde eğitim yatırımını gerçekleştireceklerini vurguladı. Geçen yıldan devam eden dersliklerin yanı sıra çoğunluğu Hınıs, Karayazı, Tekman, Şenkaya ve Horasan'a bağlı köylerde 133 yeni dersliğin yapılacağına işaret eden Yazıcı, "Toplamda 133 yeni derslik yapacağız. Derslik inşaatlarını yıl içerisinde tamamlayarak yeni eğitim ve öğretim dönemine yetiştireceğiz. Dersliklerin çoğu güney ilçelerine yapıyor. Eğitime yapılan yatırım, bu bölgelerimizin geleceğini aydınlatlaya yönelik atılmış en önemli adım." diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, dersliklerin yanı sıra 36 köyde öğretmen lojmanı ile 6 köyde yeni anaokulu inşaatının başlatıldığına da vurgu yaptı. Öğretmenlerin rahat ve temiz ortamlarda ikamet etmesine önem verdiklerinin altını çizen Yazıcı, "Öğretmenlerimizin lojmanlarını yeniliyoruz. Daha modern, sağlıklı konutlarda yaparak öğretmenlerimize tahsis ediyoruz. İl genelindeki 36 köyde deprem yönetmenliğine uygun lojman inşatları başlattık. Yine 6 köyde de anaokulu inşaatı yapımına başladık. Lojman ve anaokulları da yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek." dedi.

    Yazıcı, önümüzdeki günlerde İl Milli Eğitim'e 6 milyon liralık ödenek aktarmayı da düşündüklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası