Ege Postası
Geri

Erzurum'da TKDK projelerine 12 milyon TL ödenecek

Erzurum'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından gerçekleştirilen 8 proje için 48 başvuru yapıldığı açıklandı. TKDK, ürettiği projelerle bölgede girişimcilere örnek oluyor. TKDK Erzurum İl Koordinatörü Ömerül...
Erzurum'da TKDK projelerine 12 milyon TL ödenecek
Haberler / Genel
2 Ekim 2013 Çarşamba 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından gerçekleştirilen 8 proje için 48 başvuru yapıldığı açıklandı.

TKDK, ürettiği projelerle bölgede girişimcilere örnek oluyor. TKDK Erzurum İl Koordinatörü Ömerül Faruk Aydın, 48 proje içerisinde tamamlananlara toplamda 12 milyon 675 bin TL hibenin kurum tarafından ödeneceğini söyledi. Aydın, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz Ekim 2011 tarihinde kuruldu. Kurulduğu tarihten bugüne kadar 8 proje çağrısı yapıldı. 8 proje çağrısı için 48 proje için müracaatta bulunuldu. 3 projemiz tamamlandı. Bu üç proje için 1 milyon 668 bin TL hibe ödemesi yapıldı. Yapılan bu üç projemiz koyunculuk, mandıra ve arıcılık projelerinden oluşuyor. 48 projenin 14’ünün sözleşmeleri yapıldı. 22 projenin ise inşaatı devam ediyor. Bu projeler tamamlandığında toplam 12 milyon 675 bin TL hibeleri kurum tarafından ödenecek.” dedi.

"Varlık sebebimiz AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamaktır" diyen Aydın şunları kaydetti: “Söz konusu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla kurulmuş olup, tarım sektörünün genelinde olduğu gibi kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlarımıza yansıtılması en temel hedefimizdir. Bu uyum çalışmalarının amacı, ülkemizin insan kaynakları potansiyelinin nicel ve nitel özelliklerini de dikkate alarak halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesi, mevcut doğal ve finans kaynakları ile yapay olarak elde edilebilecek tüm imkanların en akılcı bir şekilde kullanılmasıdır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası