Ege Postası
Geri

Erzurumlu yetişkinler Kur'an kursunu sertifikalarını piknikte aldı

Erzurum Palandöken İlçe Müftülüğü, ocak ayında köy ve mahalle camilerinde başlattığı Kur’an kursunu tamamlayan 20- 80 yaş grubundaki erkek kursiyerler için DSİ Teke Deresi Sosyal Tesisler bölgesinde mezuniyet pikniği ve sertifika töreni...
Erzurumlu yetişkinler Kur'an kursunu sertifikalarını piknikte aldı
Haberler / Genel
7 Haziran 2013 Cuma 17:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Palandöken İlçe Müftülüğü, ocak ayında köy ve mahalle camilerinde başlattığı Kur’an kursunu tamamlayan 20- 80 yaş grubundaki erkek kursiyerler için DSİ Teke Deresi Sosyal Tesisler bölgesinde mezuniyet pikniği ve sertifika töreni düzenledi.

Palandöken Müftülüğü'nün ilçe merkezindeki camilerde 4 yıldan bu yana akşam namazından sonra başlatılan kadın ve erkek yetişkinlere yönelik Kur'an kurslarına 2 bine yakın vatandaş katıldı. 150 saat süreli kurslara bu yıl 750 kadın ve erkek kursiyer katıldı. Mezun erkek kursiyerler için piknik ve sertifika töreni gerçekleştirildi.Teke Deresi Sosyal Tesisler Piknik alanında düzenlenen törene Kaymakam Şenol Esmer, İl Müftüsü Yakup Arslan, Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar ile kursiyerler katıldı.

Müftü Baytar, Kur'an kurslarına 20- 80 yaş grubundan 750 kişinin katıldığını ifade etti. Baytar, camilerdeki kurslarda vatandaşlara temel dini bilgilerin yanı sıra Kur’an-ı Kerim ve namaz surelerinin öğretildiğini dile getirdi. Baytar, 4 yıldır camilerde yetişkinlere yönelik, imam- hatipler ve müezzin- kayyımlarca akşam ve yatsı namazı arasında Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersi verildiğine dikkat çekerek,"Kur'an kurslarımıza işçi ve memurların yanı sıra emekli vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Çocukken mahalle imamından Kur’an-ı Kerim öğrenip sonradan unutanların yanı sıra hiç Kur’an okumayı bilmeyenlerin de katıldığı kurslarımızın yaz dönemi sona erdi. Çoğunluğu orta yaşın üzerindeki kursiyelerimizi gayret ve azimlerinden dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Daha sonra Kaymakam Esmer, İl Müftüsü Arslan ve Müftü Baytar, piknik sonrasında kursiyerlere başarı sertifikalarını verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası