Ege Postası
Geri

Esed yönetiminden Suriyelilere, 'Türkiye güvenli değil gitmeyin' uyarısı

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan halka Türkiye için güvenli değil uyarısı yapıldı. İki yıldan fazla süredir iç savaşın sürdüğü ve 80 binden fazla kişinin öldüğü Suriye'de, Esed yönetiminden Gezi Parkı protestoları sebebiyle...
Esed yönetiminden Suriyelilere, 'Türkiye güvenli değil gitmeyin' uyarısı
Haberler / Dünya
3 Haziran 2013 Pazartesi 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan halka Türkiye için güvenli değil uyarısı yapıldı. İki yıldan fazla süredir iç savaşın sürdüğü ve 80 binden fazla kişinin öldüğü Suriye'de, Esed yönetiminden Gezi Parkı protestoları sebebiyle ilginç bir açıklama geldi.
Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre; Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, Suriyelileri Türkiye'ye seyahat etmeme konusunda uyardı. Söz konusu kaynak yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız Suriye vatandaşlarını güvenlikleri için bu dönemde Türkiye'ye seyahat etmemeleri konusunda uyarmaktadır. Zira Türkiye'nin bazı şehirlerinde güvenlik koşulları kötüleşmiştir ve Erdoğan hükümeti barışçıl protestoculara şiddet uygulamaktadır" ifadesini kullandı.

Türkiye’de Esed'de bağlı ordunun bombardıman ve katliamlarından kaçan yaklaşık 4 yüz bin Suriyeli bulunuyor. Bunların 192 bini kamplarda yaşarken diğer 200 bin kişi ise kendi imkanları ile barınıyor.

Öte yandan Suriye Enformasyon Bakanı İmran El Zubi, yaptığı açıklamasında Gezi Parkı protestolarında uygulanan şiddeti Türk halkının hak etmediğini ifade ederek, Başbakan Erdoğan'ı istifaya çağırmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası