Ege Postası
Geri

Eski AK Partili Sarı'dan canlı yayında flaş sözler: Ben kurdum, ben çökerteceğim

Geçen seçimde AK Parti’den Bayraklı Belediye Başkan Adayı olan ve geçtiğimiz günlerde partisinden istifa edip CHP’ye geçen İsmaill Sarı, katıldığı TV 35’teki 8. Gün programında çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Sarı, Bayraklı’da önümüzdeki günlerde binlerce kişinin AK Parti’den istifa edeceğini  savundu, “Bu partiyi Bayraklı’da buralara ben getirdim, ben çökerteceğim” dedi. Eski AK Partili Sarı'dan canlı yayında flaş sözler
Eski AK Partili Sarı'dan canlı yayında flaş sözler: Ben kurdum, ben çökerteceğim
Haberler / Yerel Politika
18 Şubat 2019 Pazartesi 17:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde partilerinden istifa edip CHP’ye katılan, 2014 yılında AK Parti'nin Bayraklı Belediye Başkanı adayı İsmail Sarı ile MHP'nin 2009 ve 2014 yıllarındaki adayı Mehmet Toptaş TV 35’te 8.Gün programında Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı. Sarı’nın “AK Parti’yi Bayraklı’da buralara ben getirdim, ben çökerteceğim” sözleri programa damgasını vurdu. Sarı, önümüzdeki günlerde partiden 3-5 bin dolayında istifa olacağını iddia etti.

Toptaş programdaki konuşmasında ülkenin gidişatını iyi görmediğini, yerel seçimlerde CHP’ye destek vermenin ülkeye fayda sağlayacağını düşündüğünü belirtti, “Zaten referandumda hayır için çok çalışmıştık. Ekonominin kötü gitmesinden dolayı birleşmeliyiz dedik. CHP halkın partisi ise herkesi toparlaması lazım” dedi.

ÜÇ ADAY HİZMET İÇİN BULUŞTU

CHP tarafındaki tepkilerin çok iyi olduğunu belirten Toptaş şöyle devam etti:

“Belediye başkan adaylarından, muhtarlardan inanılmaz iyi tepkiler aldım. Ben Atatürkçü bir insanım. Yüreği Atatürk sevgisiyle dolu olan insanlarla siyaset yapmak çok kolay. Benim aday olarak iki dönemdir hayallerim vardı şimdi üç tane başkan adayının ortak hayallerinin buluştuğu bir belediye yöneteceğiz.” 

Toptaş, kentsel dönüşüm konusunda ise “Dönüşüm bir an önce ve yerinde yapılmalı” dedi.

Toptaş, CHP'nin Bayraklı'da yüzde 55 oy oranıyla seçimi kazanacağını da savundu. 

KOPMA GEREKÇESİ İTHAL ADAY

AK Parti’nin eski başkan adayı İsmail Sarı da canlı yayında partiden ayrılma sürecini anlattı. Sarı, “Tırnaklarımla bir yere geldim. 1993 yılından beri aktif siyasetteyim. AK Parti’nin İzmir kurucularındanım. İl sekreterliği yaptım. Bugüne kadar siyaseti kimsenin eteğine tutunarak yapmadım. Arkamdaki kitleye, seyirciye güvenerek yaptım. İsmail Sarı bugüne geldiyse, kendi onuru, şerefi, haysiyetiyle geldi. Kimsenin masasına oturup şu olayım, bu olayım demedim. Bu son süreçte de bir takım yanlışlar gördüm. Listelere baktım, ilgisi alakası olmayan, ilk 10’da dört tane Bayraklılı var, altında Bayraklı dışından insanlar. Benim tepkim bunaydı. Serdar Bey ile zaten görüşüyorduk. Sevdiğim, saydığım bir insan. ‘Birlikte hareket edelim, Bayraklı’ya hizmet edelim’ dedi. Onun çağrısıyla çalışmaya başladık” dedi.  

ÇOK SAYIDA İSTİFA OLACAK

Bayraklı’ya güzel hizmet edilmesini istediğini belirten Sarı, “Benim o insanlara, Bayraklı’ya borcum var. Bayraklı’ya hizmette sınır olamaz. Eminim ki Serdar Bey’le gecemizi gündüzümüze katarak çok çalışacağız. Nereye gitmem, ne yapmam gerekiyorsa yapacağım. Türkiye’de büyük sıkıntılar var, ekonomik sıkıntı almış başını gidiyor. Birilerinin dur demesi lazım buna. İnsanları doğru bir yere kanalize etmemiz gerekiyor. Bunun için Bayraklı’da kapı kapı, sokak sokak gezeceğiz. Çok sayıda istifa olacak, AK Parti’den en az 3 bin 5 bin kişi. Bu kadar net konuşuyorum, bu partiyi bu noktaya ben getirdim, ben çökerteceğim.” diye konuştu. 

Sarı, Bayraklı’nın geleceği ile ilgili Hasan Karabağ ile birlikte görüşmeler yapacağını da kaydetti. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası