Ege Postası
Geri

Eski HDP İzmir vekili ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, CHP'ye katıldı

İki dönem HDP İzmir Milletvekili seçilen ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, CHP'ye katıldı. Doğan'a rozetini grup toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı.
Eski HDP İzmir vekili ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, CHP'ye katıldı
Haberler / Politika
25 Haziran 2024 Salı 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis'teki grubunda bir konuşma yaptı.

Özel konuşmasında 31 Mart seçimleri öncesinde Türkiye İttifakı'nı dile getirdiklerini belirterek, ittifakın genişlemeye devam ettiğini söyledi.

CHP lideri, "Türkiye İttifakı’na herkesi davet ettik, davet etmeye de devam edeceğiz. Türkiye İttifakı, aidiyeti ne olursa olsun bütün demokratlardan oluşuyor." dedi.

Özel daha sonra Eski Kalkınma Bakanı ve 25 ve 26’ncı dönem HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın CHP'ye katıldığını açıkladı. Doğan'a rozetini Özel taktı.

Doğan, 2015'te HDP'den İzmir 2. bölge milletvekili olarak Meclis'e girdi. Kasım 2015'teki genel seçimleri öncesi kurulacak seçim hükümeti için Ahmet Davutoğlu kendisine bakanlık teklifi etti. Ardından 27 Ağustos 2015 tarihinde Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan hükümette yer aldı. 22 Eylül 2015 tarihinde hükûmette yer alan diğer HDP'li bakan Ali Haydar Konca ile birlikte görevinden istifa etti.

Müslüm Doğan kimdir?

Müslüm Doğan 15 Ekim 1959 tarihinde Sivas'ın Divriği ilçesinin Karakuzulu köyünde doğdu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi'nde şehir planlamacılığı alanında yüksek lisans eğitimi aldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda da şube müdürü ve daire başkan vekilli olarak çalıştı. Bunun yanında Divriği Derneği Başkanlığı, Türk Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK Üyeliği ile Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Daha sonra siyasete atılarak Halkların Demokratik Partisi'nin kurulmasında büyük rol oynadı. 2015 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde de HDP'den İzmir milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.

Kasım 2015'teki genel seçimleri öncesi kurulacak seçim hükümeti için dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu kendisine bakanlık teklifi etti. Ardından 27 Ağustos 2015 tarihinde Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan hükümette yer aldı. 22 Eylül 2015 tarihinde hükûmette yer alan diğer HDP'li bakan Ali Haydar Konca ile birlikte görevinden istifa etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası