Ege Postası
Geri

Eski bakanlarından Sadi Somuncuoğlu’ndan Somuncu baba Külliyesi'ne ziyaret

Aksaraylı eski devlet bakanlarından Sadi Somuncuoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından yaptırılan Somuncu Baba Külliyesi Kültür Merkezi ile cami ve müzede inceleme yaptı. Belediye Başkanı Nevzat Palta, eski bakan Sadi Somuncuoğlu’na...
Eski bakanlarından Sadi Somuncuoğlu’ndan Somuncu baba Külliyesi'ne ziyaret
Haberler / Güncel
25 Haziran 2013 Salı 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aksaraylı eski devlet bakanlarından Sadi Somuncuoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından yaptırılan Somuncu Baba Külliyesi Kültür Merkezi ile cami ve müzede inceleme yaptı.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, eski bakan Sadi Somuncuoğlu’na Külliye, Kültür Merkezi, cami ve müzeyi gezdirerek bu yerler hakkında önemli bilgiler verdi.

Eski bakan Somuncuoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Aksaray Belediyesi öncülüğünde yapılan bu hizmet tarihi bir değere sahiptir bundan hiç şüphe yok. Somuncu Baba ve ervahın hemen bitişiğinde mükemmel bir mimari ve kültürümüze uygun yapılan bu düzenlemeyi her türlü takdirin üstünde görüyorum. Bu hizmetlerde önayak olan ve bunu gerçekleştiren belediye başkanımıza özellikle milletimizin huzurunda teşekkür ediyorum. Minnetlerimi sunuyorum. İnşallah bu eser açıldığında da her tarafı dolar taşar buranın ruhuna ve amacına uygun olarak gelenlere ve Aksaray’ımıza tüm Türkiye’mize bütün İslam alemine hizmet eden bir ünite bir tesis olarak devam eder."

    Başkan Nevzat Palta, Aksaray’a yaptığı eserlerin Aksaray halkının olduğunu ifade etti. Başkan Palta, “Eski devlet bakanımız Sayın Sadi Somuncuoğlu Bey ile bir yakını olan Kuddusi amcamızın benimde çok yakinen tanıdığım bir amcamızın cenaze merasimi için ervah kabristanlığımıza beraber gelmiştik. Tabii ki o geldiği andan itibaren de kendisine bu yapılan eserleri gezdirme şansımız oldu. Kendileri de özellikle Somuncu baba ailesine yakın birisi olduğu için özellikle ilgi gösteriyorlar. Özellikle biz yapmış olduğumuz daha önceki sempozyuma devam etmiştik. Konuşmacı olarak gelmişti kendisi. Bu çerçeve içerisinde yakinen ilgileniyor." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası