Ege Postası
Geri

Europalia Festivali, Türkiye’de

Europalia Uluslararası Sanat Festivali, 25. etkinliğini 2015 yılında Türkiye ile gerçekleştirmeye karar verdi. Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan açıklamada, festivalin, kuruluşunun 45. yılından bu yana gerçekleştireceği 25 etkinlikle...
Europalia Festivali, Türkiye’de
Haberler / Güncel
28 Mayıs 2013 Salı 19:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Europalia Uluslararası Sanat Festivali, 25. etkinliğini 2015 yılında Türkiye ile gerçekleştirmeye karar verdi. Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan açıklamada, festivalin, kuruluşunun 45. yılından bu yana gerçekleştireceği 25 etkinlikle Türkiye’nin kültürel değerlerinin Avrupa ve dünyaya sergileneceği vurgulandı.

Avrupa ülkelerinin birbirlerini daha yakından tanımaları amacıyla önce kurucu üyelerle gerçekleştirilen Europalia Festivali, Avrupa Birliği'nin (AB) genişlemesine ve ilgi alanlarının çoğalmasına paralel olarak diğer ülkelere de açıldı.
AB adaylığını kararlılıkla sürdüren Türkiye’nin, iki yılda bir düzenlenen festival için 2011 yılı Brezilya ve bu yıl Hindistan’ın ardından 2015 yılındaki etkinliğe ev sahipliği yapacak olması ülkenin tarihsel ve kültürel derinliğinin yakından tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağı ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası